Bioshock-film in de maak bij Netflix

Big daddy en Little Sister
Bioshocks´ Big Daddy en Little Sister (vlnr)

Netflix, 2K en Take-Two interactive hebben de handen ineengeslagen om hun triple A game Bioshock te verfilmen. Dit was vorige week bekendgemaakt. Vertigo Entertainment gaat samen met Take-Two de boel organiseren, maar tot op heden zijn er nog geen regisseur en/of acteurs bekend.

De Bioshock-serie staat erom bekend dystopische werelden te scheppen waar niets is wat het lijkt en de orde ver te zoeken is. Dit gaat dan gepaard met stevige, sociale vraagstukken die veel stof doen opwaaien en vaak ook controversieel zijn. Het eerste deel gaat over Jack die een onderwaterwereld ontdekt na te zijn neergestort met een vliegtuig. Rapture, zoals de wereld heet, was gemaakt door excentrieke zakenman Andrew Ryan en is in verval geraakt. De onderwaterstad wordt nu beheerst door aan drugs verslaafde Splicers en massieve Big Daddies, monsters gehuld in Dikke Duikpakken. Jack moet zien te ontsnappen, maar komt er dan achter dat het vliegtuigongeluk waarin hij zat toch niet een ongeluk was.

Na dit behoorlijk succesvolle deel kon een vervolg niet uitblijven. Hierin speel je als eerdergenoemde Big Daddy in dezelfde onderwaterstad. Na het tweede deel uit 2010 kwam er nog een vervolg, Bioshock Infinite, wat in 2013 het daglicht zag. Hierin reisde je naar Columbia, een Steampunk stad wat hoog in de lucht zweeft.

bioshock infinite
Bioshock Infinite

Strauss Zelnick, baas van Take-Two, is erg te spreken over de streamingsdienst. “We are thrilled that they share our vision and commitment to the ‘BioShock’ franchise, which is beloved by millions of fans around the world. 2K’s Cloud Chamber studio is deep in active development on the next iteration of the series, and coupled with our partnership with Netflix, we remain highly confident that ‘BioShock’ will continue to captivate and engage audiences like never before.” Netflix is volgens hem een baas in verhalen vertellen en een van de beste van deze tijd. Ze zijn er trots op en behoorlijk enthousiast dat ze de Bioshock franchise nu naar het witte doek kunnen vertalen. Dit is trouwens niet de eerste keer dat er geprobeerd is om Bioshock te verfilmen, helaas is dit project in 2009 geschrapt.

The Rise & Fall Of Rapture | Bioshock Lore
De opkomst en ondergang van Rapture

Ik moet zeggen dat ik het wel onwijs tof vind en hou dit dan ook graag voor je in de gaten. Nu is er nog weinig over bekend helaas. Zit jij te wachten op (weer) een verfilming van een spel? Wat denk jij wat er verfilmd gaat worden, alleen het eerste deel of een combinatie van de drie spellen? Laat maar weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie