Black Sabbath, Pandemic en Hellraiser bij Horrify

Hellraiser

Genot wordt door iedereen weer anders ervaren. De een ervaart genot door vanaf een berg over de Inca stad Machu Picchu in Peru uit te kijken terwijl de ander dat heeft bij een lekker koud pilsje na een lange dag hard werken.

Het ultieme genot is voor vele van ons iets waar wij alleen maar van kunnen dromen, maar wat als jou het ultieme genot wordt beloofd? Frank krijgt die belofte. Wanneer hij een geheimzinnige puzzeldoos koopt wordt hem duidelijk gemaakt dat hij het ultieme genot zal vinden als hij de puzzeldoos weet te kraken. Frank gaat als een bezetene aan het werk en verdwijnt dan plotseling.

Jaren gaan voorbij en zijn broer Larry besluit samen met zijn vrouw Julia het ouderlijk huis waar Frank tot zijn verdwijning woonde te betrekken. Ze treffen daar een enorme bende maar doen er alles aan om het huis zo snel mogelijk tot hun huis te laten voelen. Wanneer Larry zich bezeert en een paar druppels bloed in de kamer laat vallen, waar Frank tot zijn verdwijning zat, gebeurd er iets ongelooflijks. Frank keert terug vanuit een andere dimensie maar is nauwelijks een mens te noemen. Hij heeft geen huid en nauwelijks spieren. Hij weet Julia, waar hij voorheen mee vreemdging, te overtuigen om hem bloed te leveren zodat hij weer zichzelf kan worden. Er is veel bloed nodig maar ook haast want als de Cenobites erachter komen dat hij aan hen is ontsnapt…

Hellraiser was het begin van een hele reeks aan films waarin uiteindelijk Pinhead de focus werd wat echter nooit zo de bedoeling is geweest. De schrijver van het originele boek, Clive Barker, heeft dit eerste deel van een hele reeks (teller staat nu op 8 en een remake is under way) geregisseerd en wij kunnen zeggen dat hij een goed gevoel heeft voor het maken van een mooie, afschuwelijke sfeer. Wie een van de grootste horrorfranchises wil ontdekken doet er goed aan deze eerste verfilming te gaan kijken op Horrify!

Black Sabbath

Bij Horrify houden ze van Italiaanse horrorregisseurs zoals Mario Bava. Black Sabbath met Boris Karloff is wellicht zijn bekendste werk. Altijd al willen weten waar de naam van de band van Ozzy Osbourne vandaan kwam? Nu is je kans!

Pandemic

Natuurlijk hebben wij allemaal al genoeg horrorfilms gezien waarbij een virus vele op onze aardkloot veranderd in zombie-achtige wezens maar Pandemic doet dat vooral vanuit een first person view, wat het geheel nog intenser maakt!

Excision

Dat de midelbare school soms een hel kan zijn weten wij allemaal wel. Voor de zeventien jarige Pauline is het net even een stukje erger. Ze worstelt erg met haar fantasieën over seks en de dood en het lijkt er erg op dat haar fantasie de overhand begint te nemen.

Short Night of Glass Dolls

De Amerikaanse journalist Gregory wordt in een park in Praag gevonden. Het lijkt erop dat hij is overleden en brengen hem naar een mortuarium. Gregory zelf denkt echter niet dat hij dood is en probeert met alle macht dat duidelijk te maken voordat zij sectie verrichten. Een bijzondere giallo van regisseur Aldo Lado met muziek van Ennio Morricon!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie