Blight: Survival; World War Z-perikelen in de middeleeuwen

Ontwikkelaar Haenir Studio heeft met ‘gepaste trots, nervositeit en een gezonde dosis spanning’ hun spel Blight: Survival aan de wereld getoond. Het spel is nog in vroeg stadium en bevind zich nog in de pre-alpha fase, dus het is nog verre van af. Maar de beelden liegen er niet om. Heb je altijd al als ridder hordes zombies willen afslachten? Dan past dit precies in jouw straatje. Ye olde braaaaains…

Blight: Survival
Kan je het zo beter zien?

Over ontwikkelaar Haenir Studio weten we eigenlijk niet zo veel. Het is volgens Reddit een tweemans(!) studio uit IJsland en op het moment zijn ze druk druk met hun aankomende, in Unreal Engine 5 ontworpen, spel. Over het spel zelf weten we ook niet heel veel, behalve onderstaand pre-alpha gameplay-filmpje. Maar zelfs voor dit stadium moet ik zeggen dat het er behoorlijk goed uitziet.

PVE vs PVP in Blight: Survival

Blight: Survival is een roguelite coöp-spel wat je tot en met vier vrienden kan spelen. Het spel heeft een sterke PlayerVsEnvironment(PVE)-focus. Wat wil zeggen dat je het samen tegen de computer speelt en minder tegen elkáar. Kijk, daar hou ik wel van. In open wereld PlayerVsPlayer(PVP)-spellen, denk aan de multiplayer van GTA 5, overheersen de sterkere (lees: mensen met meer vrije tijd) karakters altijd en vergallen ze zo het spelplezier van de mensen die, eh, wat minder fanatiek zijn. Misschien zijn er wel open wereld-PVP spellen die wél leuk zijn om te spelen, maar ik ben ze nog niet tegen gekomen. Als jij suggesties voor me hebt, hoor ik het graag van je in de comments hieronder.

zombies in Blight: Survival
Dat moet wel voldoende zijn om hem het zwijgen op te leggen… toch?

The Burn

Het verhaal is simpel: een ziekte genaamd The Burn breekt uit in de 14e eeuw. Doden komen weer tot leven en willen jou het allerliefst consumeren. Diegene die nog geen zombie zijn, willen jou als voorzorg koud maken. Jij en je drie vrienden hebben een selectie uit veel verschillende wapens waarmee je de levenden en zeker ook de doden voorgoed rust kan schenken. De loot die je vervolgens vindt, kan je weer gebruiken om je wapens en uitrusting te verbeteren. In de 5 minuten durende trailer hieronder kan je zien dat het harde werk van de twee beste heren vruchten begint af te werpen. De 5e Unreal Engine laat mooie plaatjes zien.

Blight: Survival – Gameplay Reveal
Blight: Survival

Er is nog geen releasedatum bekend. Naast de officiële pagina waar je jouw e-mailadres achter kan laten voor updates, is er ook al een Steam-pagina met informatie. Het spel komt in ieder geval uit op PC. Release op consoles is nog niets over bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Blight: Survival; World War Z-perikelen in de middeleeuwen”

  1. Blight: Survival takes place in the no man’s land between two desperate kingdoms locked in a ceaseless war. Within this realm of death and decay, a new strain of Blight has erupted from the remains of the fallen.

    Richard Castro || blog.electronicfirst.com

    Beantwoorden

Plaats een reactie