Blu-ray: The Cabin In The Woods (Drew Goddard, 2012)

The Cabin In The Woods heeft de afgelopen tijd wel bewezen de populairste en meest bijzondere horrorfilm van 2012 te zijn. De ‘buzz’ die vooraf was gecreeerd heeft de film zeker goed gedaan en heeft bewezen dat deze geheel terrecht was. Het verbaasd me ook nog steeds dat de film al in 2009 wasgeschoten en pas dit jaar is uitgebracht.

In april schreef ik de recensie  van de film en gaf ik een beoordeling van 4,5 sterren. Nu is de film eindelijk uitgekomen op Blu-ray. Hoewel de verrassing bij een tweede keer er wel van af is, blijkt het bij Cabin de film alleen maar ten goede te komen! Nog meer details komen naar voren, je ziet nog meer kleine verwijzingen naar genre genoten en nog meer komt de eerbetoonvoor horror  naar voren, wat de film zo leuk maakt.

Deze Blu-ray + DVD combipack zit mooi verpakt in een uitvouwbaar doosje wat de aanschaf net weer wat extra de moeite waard maakt.

Naast een uitgebreide audio commetaar track van regisseur Drew Goddard en producent Joss Whedon bevat de disc nog een hoop extra bonusmateriaal.

We Are Not Who We Are: Making The Cabin in the Woods” – “making of” documentary
Een uitgebreide documentaire met interviews van regisseur, producent en de acteurs met videodairies en behind the scenes beelden. In deze documentaire komt duidelijk naar voren dat Goddard en Whedon al heel wat jaren met het idee lopen om deze film te gaan maken. Ook leuk om te horen dat er ongeveer 750 gallons bloed(!!) is gebruikt tijdens het maken van de film. De passie en enthousiasme voor horror komt in deze making of duidelijk naar voren.

The Secret Secret Stash
Een kleine feature over het drugsgebruik in de film. De koffiebeker die een waterpijp blijkt te zijn, de joints en de ervaring met blowen van acteur Fran Kranz.

Hi, My name is Joss and I’ll be your guide
Een korte featture waar Joss Whedon een rondleiding geeft door de soundstage waar de Cabin is gebouwd. Interessant om te horen hoe er over het design van de cabin zelf is nagedacht, waarom er een gang in het midden van de cabin zit met de kamers aan beide kanten.

Wonder-Con Q&A with Joss Whedon & Drew Goddard
Dit soort features kunnen mij eerlijk gezegd wat minder interesseren. Een interview van ruim een half uur met de regisseur en producent tijdens Wonder-Con begin dit jaar.

“An Army of Nightmares: Make-Up & Animatronic Effects” featurette
Leuke documentaire waar we zien hoe alle monsters zijn bedacht en gemaakt. Hierin zien we dat vrijwel alles als props zijn gemaakt en dat er relatief weinig CGI effecten zijn gebruikt.

Primal Terror: Visual Effects” featurette
Een uitgebreid verslag van de special effects en hoe sommige scenes zijn geschoten. Bijvoorbeeld de Camper die te water gaat, de lifthal scene met daarin verschillende lagen die zijn geschoten. Erg leuk en tof om te zien hoe veel tijd er in sommige scenes gaat zitten. Een hand waar een een ijzeren pin in wordt gestoken heeft bijvoorbeeld zes dageng geduurd om het te filmen, ivm een wideshot naar een close-upshot zonder CGI te gebruiken.

Enige minpunt van het bonusmateriaal is dat het niet is ondertiteld, zelfs niet in het Engels. Jammer, dit had de Blu-ray wel verder compleet gemaakt. Verder heeft de bijgevoegde DVD voor mij geen toevoeging en zal wellicht alleen gebruikt worden indien het schijfje wordt uitgeleend aan vrienden of kennissen die niet over een Blu-ray speler beschikken.

Cabin is de tofste horror van 2012. Deze Blu-ray met de informatieve en leuke documentaires hoort gewoon in je collectie te zitten!

Sterren: 4.5 / 5

Interessant artikel?

3 gedachten over “Blu-ray: The Cabin In The Woods (Drew Goddard, 2012)”

  1. Ik vond vooral het laatste stuk van deze film gaaf, maar zie niet echt waarom het als geheel nou zo briljant is. Ben wel van plan om ‘m nog een keer te kijken. Misschien dat ik de tweede keer wel word overtuigd 😛

    Beantwoorden
  2. Ik heb onlangs de DVD gekocht.
    Fantastische film natuurlijk, waardoor ik horrorfilms voortaan met heel andere ogen zal bekijken, maar ik hoopte eigenlijk op wat leuke deleted scenes of meer info over de echte sterren van deze film; alle monsters en slashers.

    Dat zou ik interessanter hebben gevonden dan dat stukje over Marty’s wietvoorraad en waterpijp.

    Beantwoorden

Plaats een reactie