Blu-ray: Final Destination 5 (Steven Quale, 2011)

We zijn het ondertussen een beetje gewend, iedere twee jaar worden we ‘verrast’ met een nieuwe Final Destination. Hoewel het vorige deel The Final Destination heette is er nu toch nog een vervolg gekomen op dit deel.

Vernieuwend is het natuurlijk allemaal niet meer. Maar vermakelijk des te meer. Ik ga verder niet inhoudelijk in op de film, hiervoor verwijs ik je naar onze eerdere recensie van de bioscooprelease.

Er zijn van Final Destination 5 twee versies op blu-ray verschenen; de normale versie en de 3D-versie. Hier is gelijk het manko, Final Destination 5 is een film dat echt bedoeld is om in 3D te kijken, vrijwel iedere doodscene zitten lugubere 3D-effecten in.  Om dit goed te ervaren zul je hiervoor dan de duurdere 3D-editie moeten aanschaffen. De normale versie heeft overigens wel nog een extra DVD-exemplaar en een digitale kopie.

Het DVD-exemplaar zul je waarschijnlijk nooit uit het doosje halen want de blu-ray heeft natuurlijk een veel scherper beeld en een perfect Dolby DTS-HD Master 5.1 geluid. Mocht je binnenkort van plan zijn een Blu-ray speler aan te schaffen dan is deze combi natuurlijk perfect en is het zeker het aanschaffen waard.

Dan de extra’s die op de blu-ray staan.

The circle of death, jouw eindbestemming
Een korte featurette van nog geen 10 minuten met daarin enkele korte interviews met de bedenkers en daarbij enkele behind the scenes beelden. Bekijk deze special overigens niet vooraf, want het verklapt het einde van de film! Een leuke featurette waar enkele special effects en props getoond worden. Jammer genoeg is deze featurette te kort om een echt goed beeld hiervan te krijgen.

Alternatieve doodscenes
Twee doodscenes met een iets ander einde. Beide scenes zijn in de film beter en uitgebreider. Ik was zelf niet echt onder de indruk van deze scenes omdat het enige wat veranderd is de laatste 10 seconden van desbetreffende scene.

Visuele effecten van de dood
Eenleuke featurette over de visuele effecten tijdens de openingsscene en de slotscene van de film. Wat is allemaal “greenscreen” en waar zitten alle digitale effecten? Hier worden de ‘dailys’ vergeleken met het daadwerkelijke eindresultaat via splitscreen. je ziet hierin uitgebreid de brugscene uit het begin. En een wat kortere eindscene maar waar vooral veel CGI effecten inzitten.

Conclusie: heb je een 3DTV en een 3D Blu-ray speler? Ga zeker voor de 3D-versie. Je betaalt wel wat meer maar dit is zeker een toegevoegde waarde voor de film. Voor de extra’s zou ik deze Blu-ray niet aanschaffen. Het is een leuke bijkomstigheid maar deze hadden net zo goed op de DVD-versie kunnen staan. Ze zijn niet uitgebreid genoeg en niet in de kwaliteit die je van een Blu-ray verwacht.

Final Destination 5 is een heerlijk vermakelijke film, Tony Todd is weer terug als mysterieuze lijkschouwer en de openingsscene is de meest spectaculaire van allemaal! Op Blu-ray komt alles perfect tot zijn recht!

(film: 3,5 sterren | extra’s: 2,5 sterren)

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie