Boek ‘De Cirkel’ wordt verfilmd met Tom Hanks en Alicia Vikander

decirkeltomhanksOp het filmfestival in Cannes heeft Paradiso Filmed Entertainment laten weten de Benelux rechten te hebben voor de verfilming van het boek ‘De Cirkel’. Het boek ‘De Cirkel’, geschreven door Dave Eggers, verscheen als Nederlandse uitgave in 2013 bij uitgeverij Lebowski. De filmdistributeur laat weten dat het boek verfilmd wordt met Tom Hanks en Alicia Vikander (‘Ex Machina’) in de hoofdrollen. Hanks zal eveneens verantwoordelijk zijn voor de productie van de film met zijn bedrijf Playtone. De regie en het schrijven van het scenario valt onder de verantwoordelijkheid van James Ponsoldt (‘The Spectacula Now’).

Het verhaal:

de cirkel aliciavikanderDe Cirkel (in het Engels uitgebracht als ‘The Circle’) gaat over de jonge en ambitieuze Mae Holland (Vikander), die een baan aangeboden krijgt bij het machtigste internetbedrijf ter wereld, De cirkel. Binnen dit bedrijf, opgezet door drie entrepreneurs waaronder de charismatische Eamon Bailey (Hanks), zijn de persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Maar tegen welke prijs?

De film is op dit moment in de pre-productie fase en zal in 2016 in de bioscoop te zien zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Boek ‘De Cirkel’ wordt verfilmd met Tom Hanks en Alicia Vikander”

  1. Klinkt interessant. Alicia Vikander vind ik erg goed in Ex Machina (wat wel eens een aantal raakvlakken zou kunnen hebben met De Cirkel) en Tom Hanks is sowieso cool.

    Beantwoorden

Plaats een reactie