Boek ‘Omhulde stad’ van Ransom Riggs verschijnt 9 maart in Nederlands vertaling

omhuldestada‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ was één van de meest indrukwekkende boeken van 2012. Het vreemde verhaal en de fascinerende duistere foto’s gaven het boek een Tim Burton-achtig horrorgevoel mee. Deze maand verschijnt in Amerika het vervolg op dit bijzondere boek, getiteld ‘Hollow City’ in de Verenigde Staten. In maart zal Uitgeverij Clavis de Nederlandstalige variant van dit boek als ‘Omhulde Stad’ uitgeven. De grote vraag hierbij is; zal dit boek net zo indrukwekkend en succesvol zijn als zijn voorganger?

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ draaide om de jongen Jacob en zijn sterke band met zijn opa. In zijn zoektocht naar het leven van zijn opa, ontdekt Jacob steeds meer vreemde dingen en komt hij in aanraking met een weeshuis, waar allemaal vreemde kinderen wonen. En niet alleen vreemde kinderen, maar ook monsters spelen al gelijk vanaf het begin een rol in het boek. De bijzondere eigenschappen van de weeskinderen worden geïllustreerd aan de hand van oude foto’s die Riggs naar eigen zeggen, heeft gevonden op een vlooienmarkt. Zo heb je bijvoorbeeld kinderen die zweven, of kinderen die een dubbel spiegelbeeld hebben. Het vervolg op dit boek, ‘Omhulde Stad’ borduurt verder op het bovenstaande. Ook dit boek is weer rijk geïllustreerd met diverse vreemde en duistere foto’s:

omhuldestad‘Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.’

‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ werd in 33 landen uitgegeven en zal verfilmd worden door niemand minder dan Tim Burton. Wij zijn benieuwd of het vervolg ‘Omhulde Stad’ net zo’n indruk zal maken.

Hollow City by Ransom Riggs Book Trailer

‘Omhulde Stad’ geschreven door Ransom Riggs verschijnt op 9 maart via uitgeverij Clavis. Dit boek zal vanaf dat moment verkrijgbaar zijn in de betere Nederlandstalige boekhandel of reserveer nu bij Bol.com.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Boek ‘Omhulde stad’ van Ransom Riggs verschijnt 9 maart in Nederlands vertaling”

Plaats een reactie