Boek: Organiseer je eigen Zombie Walk


Zombies zijn erg populair de laatste tijd. Vrijwel elke vorm van entertainment raakt geïnfecteerd met het virus. Je vindt ze in tv-series, films, games en ga zo maar door. Maar ook in het echte leven worden de zombies steeds populairder.

Je bent waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen van Zombie Walks. Op deze bijeenkomsten komen grote groepen als zombie verklede mensen bij elkaar om een stukje door een stad te strompelen. De grootste Walk tot nu toe volgens het Guiness Book of Records was in oktober 2010 in New Jersey, met een totaal van 4093 zombies. Er zijn nog grotere evenementen geweest, o.a. in Mexico, Santiago en Minneapolis-Saint Paul, echter deze zijn (nog) nooit officieel door Guiness erkent. Daarnaast telt Guiness alleen de deelnemers van het hoofdevenement, de daadwerkelijke wandeltocht. Tijdens deze evenementen zijn er nog veel meer mensen die wel verkleed zijn, maar niet meelopen. Deze aantallen lopen in de tienduizenden.

Lijkt het je nou leuk om een keer zelf een Zombie Walk te organiseren, dan is er nu een boek uitgebracht die als handleiding met praktische tips gebruikt kan worden om dit te doen. Schrijver, muzikant en evenementen organisator Eric Hahn organiseert al 5 jaar achter elkaar de Omaha Zombie Walk. Om zijn kennis en ervaringen te delen, heeft hij het boek “How to Zombie Walk: A guide to the zombie event” geschreven.

Het e-book kost $8.75, wat enigszins duur lijkt voor zo’n dun boekje, maar de informatie die er in beschreven staat blijkt enorm waardevol te zijn voor aspirant én meer ervaren zombie-evenementen organisatoren. De onderwerpen lopen uiteen van tips tot het verkrijgen van sponsoren, een set regels voor de deelnemers van het evenement en zelfs make-up tips om als een geloofwaardige zombie over te komen.

Als je geïnteresseerd bent, het boek is te krijgen op de website van Zombie Walk Omaha.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie