Recensie: The Brain Eater’s Bible (Pat Kilbane)

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het kan dat een zombie nog loopt? Of waarom de ene zombie langzaam is en de andere snel? En wat er gebeurt nadat een zombie hersens heeft gegeten? Deze antwoorden krijg je in The Brain Eater’s Bible.

De Brain Eater’s Bible is een handboek voor de “Newly reanimated Zombie” geschreven door zombie J.D. McGhoul (Pat Kilbane, in het Engels) en is beschikbaar als hardcover en nog beter, als interactieve iPad app. App omdat het meer is dan alleen een e-book, het is namelijk rijkelijk geïllustreerd met kleurenfoto’s die je kunt vergroten door erop te “tappen”. Het boek lees door je iPad in de normale stand te houden maar achter elke pagina zitten extra notities of video’s die je kunt zien door de iPad in “landscape” te houden.

Het boek telt vijf hoofdstukken en bevat alle informatie en tips die je als verse zombie nodig hebt zoals je eigen nieuwe anatomie, zombie jachttechnieken, alles over hersenen, wapens, aanval- en verdedigingstechnieken, enz. Tussen de hoofdstukken in lees je de persoonlijke dagboeken van J.D. McGhoul en leer je nog meer over zombies. Het boek is makkelijk  geschreven en zit vol met zwarte humor en de schrijver heeft duidelijk behoorlijk wat zombiefilms gekeken en er goed over nagedacht. Ook liefhebbers die normaal geen boeken in het Engels lezen kunnen waarschijnlijk best uit de voeten met dit handboek. Verder is de presentatie zeer geslaagd en zijn de foto’s en illustraties van hoog niveau.
De filmpjes zijn kort maar grappig en goed gemaakt.

The Brain Eater's Bible - Zombies and Fire Axes

Met de 160 pagina’s ben je geen dagenlang bezig maar voor de prijs van €3,99 kun je dat ook niet verwachten. Ik heb genoten van deze unieke app en hoop dat we in de toekomst meer van dit soort interactieve horrorboeken zullen zien. Een must voor iPad bezitters met een voorliefde van horror en zombies!

Sterren: 5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: The Brain Eater’s Bible (Pat Kilbane)”

Plaats een reactie