The Bride of Frankenstein live opgevoerd door Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Richard Kaufman

Op donderdag 20 januari 2011 vindt de Europese première plaats van een uniek project rond de historische film The Bride of Frankenstein (1935). Deze klassieke horrorfilm van James Whale met in de hoofdrollen Karloff, Colin Clive en Valerie Hobson, wordt mede dankzij de briljante muziek van Franz Waxman gezien als een modern meesterwerk. Met Hollywood-dirigent Richard Kaufman speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest Waxmans complete partituur live bij een eenmalige vertoning van de film.

Bijzonder project Kan een horrorfilm eigenlijk wel een klassiek meesterwerk zijn? Time Magazine vindt van wel. Het prestigieuze blad nam The Bride of Frankenstein op in zijn film Top 100 aller tijden – ook vanwege de muziek van Franz Waxman. IMG Artists heeft een unieke productie rond deze historische film en haar filmmuziek gemaakt, waarbij het geluid van de film is aangepast om live orkestbegeleiding mogelijk te maken.
 

Eenmalige voorstelling in Rotterdam

Na succesvolle uitvoeringen in de Verenigde Staten, komt deze bijzondere voorstelling op 20 januari 2011 naar Europa, waar de film op een groot scherm in de Rotterdamse Doelen getoond wordt. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt synchroon aan de film live de filmmuziek, onder leiding van de bekende Hollywood-dirigent Richard Kaufman.

Jan Doense, onder meer bekend als Mr. Horror en als organisator van De Nacht van de Wansmaak, verzorgt een korte introductie voorafgaand aan de filmvertoning.

Kaarten zijn te koop via de site van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Toegangsprijzen vanaf €18,- / reductietarief tot 26 jaar of CJP €8,-)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “The Bride of Frankenstein live opgevoerd door Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Richard Kaufman”

Plaats een reactie