Britse Godzilla-trailer toont meer chaos

godzilla-poster-3
In 1954 werd Gozilla voor het eerst tot leven gebracht door de Japanse filmstudio Toho Film Company. Hierna werd nog een hele reeks aan films uitgebracht in Japan en in 1998 kwam Amerika met een eigen film versie van Godzilla. Inmiddels is het dinosaurus achtige beest, die ook terugkomt in verschillende comics en boeken, ‘wereldberoemd’.

Godzilla fans en liefhebbers kijken waarschijnlijk al uit naar mei dit jaar, want dan keert het gigantische beest terug op het grote scherm. De regie is in handen van Gareth Edwards die in 2010 het mooie ‘Monsters’ afleverde (werd destijds getoond op Imagine Film Festival). Hoofdrollen zijn er voor Bryan Cranston (die we natuurlijk allemaal wel kennen als mr. White uit Breaking Bad), Elizabeth Olsen, Aaron Taylor Johnson en Juliette Binoche.

In de nieuwe Britse trailer zien we meer beelden, maar hoe Godzilla er uit ziet blijft vooralsnog een verrassing.

Godzilla - International Trailer - Official Warner Bros.

godzilla-poster-4
De film is een reboot van degene uit 1954, waarbij Godzilla uit het water verschijnt. De eerste trailer beelden zijn inmiddels vrijgegeven en het doet een beetje denken aan Pacific Rim waarbij er ook gigantische monsters (Kaiju’s, waar Godzilla ook toe behoort) uit de zee komen. Er is duidelijk gebruik gemaakt van enorme special effects en het lijkt allemaal indrukwekkend. Godzilla zelf is veel meer gebaseerd op de verschijning uit 1954, wat de meeste liefhebbers zal plezieren. De Amerikaanse versie uit 1998 flopte onder andere omdat Godzilla totaal niet leek op de originele Kaiju.

In de nieuwe film moet Godzilla het opnemen tegen andere monsters die door de mens gemaakt zijn en ons bestaan in gevaar brengen. Het is natuurlijk de vraag of dat gaat lukken.

Godzilla 3D is vanaf 15 mei (een dag voor de Amerikaanse première) in de Nederlandse bioscopen te zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Britse Godzilla-trailer toont meer chaos”

  1. Hoe Godzilla er uit ziet kan je zien op de cover van Empire zien en aan de nieuwe speelgoed lijn die uit is.. ..ook de hoe de M.U.T.O’s (de nieuwe KAIJU) er uit zien is inmiddels bekend door het nieuwe speelgoed…

    Deze film wordt episch en ik denk een stuk beter dan Pacific Rim, ondanks dat ik een groot fan ben van PR 🙂 Ik ben iig blij dat Edwards een fanboy is 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie