Brute actie in het Wilde, maar zeker ook kwaadaardige Westen

Hoppa. Voor wie dacht dat het westen alleen maar wild was, heeft het mis. Het westen kan ook behoorlijk evil zijn. En als je mij niet wil geloven, kijk dan de verse gameplay-trailer die onlangs is vrijgegeven door Focus Entertainment over hun aankomende IP Evil West.

Evil West
Evil West

Evil West heeft last van vampieren

In dit verhalende avontuur in het (toch ook) Wilde Westen speel jij vampierjager Jesse Rentier die als superheld opstaat tegen de steeds vervelender wordende vampieren. In een explosieve campagne ploeg je alleen, of samen met een vriend, door hordes monsters heen in deze verdraaide versie van het Oude Westen. Samen met het oeroude Rentier instituut met pappa aan het hoofd, zijn jullie de laatste linie in het gevecht en nog enige hoop voor de mensheid. Samen met Edgar, een vampierjager met pensioen, trek je erop uit vanwege geruchten over een dodelijke samenzwering. Aan jullie de ondankbare taak om die zo snel mogelijk de kop in te drukken (en eventuele monsters die je onderweg tegenkomt, ook).

En knallen maar
Kijk mam, zonder te kijken

Veel wapens…

Het gebied in Evil West is vrijelijk te ontdekken. Onderweg ontmoet je zowel vriend als vijand. Onderzoek uitgestrekte olievelden of duik diep onder in verlaten mijnen waar het krioelt van de monsters. Geniet van vergezichten in machtige ravijnen en stoffige spookstadjes. Maar vergeet niet: Evil West is een supersnel over-de-top actiespel, dus veel tijd om te genieten van de plaatjes heb je niet. Gelukkig heb je een breed arsenaal tot je beschikking die je naar hartenlust kan combineren, waardoor je jouw vijanden in stijl kan reduceren tot een hoopje as. De wapens zijn vrij te ontgrendelen naar mate je verder komt in het verhaal. En man, wát een wapens zijn dat. Kijk het filmpje zelf maar, super vet!

Evil West: Niet alleen maar monsters die je tegenkomt
Niet alleen maar monsters die je tegenkomt.. oh wacht

…en ook gadgets in Evil West

Naast de wapens heb je ook nog een hele trits aan gadgets die je in stijl bijstaan met het verslaan van je tegenstanders. Denk bijvoorbeeld aan de Rentier Gauntlet, een handschoen die je elektrische klappen laat uitdelen. Ook heb je beschikking tot Sticky Sticks, dynamiet wat lekker blijft plakken en Amp Snacks, een soort van healing potion. Al die gadgets en upgrades kan je naar eigen inzicht combineren om je vijanden te verslaan.

Evil West - Gameplay Overview Trailer
Evil West gameplay trailer

Evil West komt 22 november naar PC (pre orders op Steam zijn geopend), PlayStation 4 en 5, XBox One en Series X|S.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie