Bryan Fuller praat over de bewerking van The Munsters


Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly kon Bryan Fuller strikken voor een interview over zijn bewerking van de jaren ’60-cult/horrorreeks The Munsters. Die moderne update, die de titel Mockingbird Lane meekreeg, zit momenteel in het pilot season-proces bij de Amerikaanse zender NBC. De opnames voor de pilot moesten echter uitgesteld worden omwille van castingproblemen. Waarschijnlijk wordt de pilot nu opgenomen in juni en zal deze geregisseerd worden door X-Men-regisseur Bryan Singer, die ook zal optreden als executive producer voor de reeks.

Bryan Fuller wilt van Mockingbird Lane een Amerikaanse Harry Potter of een American Horror Story voor het hele gezin maken. Hij wilt dat de kijker naar een magische wereld wordt geleid en daar verhalen ontdekt die op een fantastische manier worden verteld, maar waar je u toch ook betrokken mee voelt. Daarbij wilt hij zich niet enkel laten leiden door de klassieke horrorfiguren uit de originele The Munsters-reeks, zoals Frankenstein, vampieren en een weerwolf, maar ook door de andere horrorfiguren uit de Universal-backcatalogue.

De inspiratie om de reeks te herwerken komt voort uit een Tim Burton-tentoonstelling in New York. Op deze tentoonstelling zag Fuller vele foto’s van monsterfamilies. Hij had meteen het idee om een televisieserie te maken die wordt bevolkt door een familie van monsters. Natuurlijk kon hij daarbij niet voorbij The Munsters en The Addams Family. Om te vermijden dat iedereen hem meteen van plagiaat zou beschuldigen, koos Bryan Fuller van meet af aan om de The Munsters te herwerken tot een moderne dramareeks en niet een eigen, originele reeks te beginnen.

Dat hij koos voor The Munsters en niet voor The Addams Family komt voort uit het uitgangspunt van beide reeksen. Bij The Addams Family gaat het over mensen die er nog redelijk normaal uitzien, maar die zich wel serieus bizar en vreemd gedragen. Bij The Munsters is het juist omgekeerd. De personages gedragen zich er eigenlijk wel normaal, maar ze zien er gewoon uit als monsters. De meer realistische ondertoon leek Fuller veel interessanter en dus koos hij voor The Munsters.

Dat uitgangspunt vertaalt zich ook in de verhalen. Hij wilt de verhalen vergelijken met de NBC-familiereeks Parenthood. Hij wilt met de reeks ook zulke grootse en meeslepende familieverhalen vertellen. Zo zal het verhaal in de pilootaflevering gaan over het feit dat het zoontje in het gezin, de weerwolf Eddie, een handicap heeft en dat zijn monsterouders proberen voor hem een leven op te bouwen waarin hij zich gelukkig kan voelen.

Anderzijds werd Bryan Fuller ook overtuigd door het feit dat de originele reeks bij Universal zit en dat deze productiemaatschappij een rijk universum aan monsters in hun collectie hebben, zoals The Mummy, The Phanton of the Opera, The Wolfman, The Invisible Man, …. Er zijn dus monsters genoeg om de reeks te voorzien van frisse inspiratie en nieuwe ideeën. Daarnaast wil Fuller deze monsters, in tegenstelling tot de originele reeks, ook gebruiken om echte monsterlijke dingen te doen.

Zoals reeds gezegd kent de pilot van Mockingbird Lane bij zijn productie heel wat castingproblemen. Volgens Fuller heeft dit te maken met het feit dat hij een lastige manier van schrijven heeft en dat de acteurs en actrices telkens een mondvol dialogen vlot moeten kunnen debiteren en flexibel moeten zijn om telkens weer de juiste toon te vinden. Voorlopig is nog maar enkel de Britse komiek Eddie Lizzard gecast, die de vampieropa zal spelen in de reeks.

Entertainment Weekly gaf ook de eerste foto van het huis van The Munsters vrij. Voor Fuller was het belangrijk dat het huis deed denken aan het huis uit het origineel, maar vooral dat het huis een sfeer uitademt die kinderen iets sneller doen voorbijlopen dan andere, normalere huizen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie