Horror- en thrillerreeksen frontrunners voor volgend TV-seizoen

In Amerika moet je voor de grote netwerkzenders een heel proces doorlopen vooraleer uw serie op de buis komt. In al die fasen, zoals de script orders, de pilot orders, de upfronts, vallen heel wat reeksen af. Momenteel zijn de netwerkzenders volop bezig met het pilot season. Dat betekent dat de makers een eerste aflevering van hun serie mogen maken. Dat kan daadwerkelijk een echte aflevering zijn, maar dat kan ook een compilatie zijn van waar men met de reeks naartoe wilt. In mei worden al deze pilots getoond aan de netwerken, de adverteerders en de pers. Op basis van hun beoordelingen wordt dan bepaald welke series in 2012 – 2013 te zien zullen zijn.

De Amerikaanse website Deadline publiceerde deze week hun eerste voorspelling van welke reeksen er grote kans maken om opgepikt te worden. Daaruit blijkt dat de horror- en thrillerreeksen het over het algemeen goed doen bij de eerste visies en commentaren. De kans is dus groot dat er volgend jaar heel wat horror op de buis, ook bij ons, te zien zal zijn. Een klein overzicht van de grote kanshebbers:

Voor de zender ABC lijkt 666 Park Ave grote kanshebber te worden om samen met Once upon a time volgend seizoen de vrijdagavond te versterken. 666 Park Ave is een bewerking van de horrorboeken van Gabrielle Pierce. Centraal staat een historisch appartementencomplex waar de duivel gehuisvest is. De bewoners van het gebouw sluiten onbewust een pact met de duivel om hun dromen, ambities, wensen, … uit te laten komen. In ruil daarvoor terroriseert de duivel de andere bewoners met bovennatuurlijke verschijnselen die langzaamaan de levens van alle bewoners in gevaar brengt. Ook Gotham, van The River-scenarist Michael Green, maakt een kans op die vrijdagavondplek in te palmen. Deze reeks gaat over een vrouwelijke agente die een reeks vreemde en onoplosbare misdaden moet oplossen. Daarbij ontdekt ze dat er in hartje New York een magische wereld verscholen zit die wel eens de oplossing tot die misdaden zou kunnen bevatten.

Bij Fox zijn alle ogen gericht op het project van Kevin Williamson (The Vampire Dairies) en Dexter-regisseur Marcos Siega. In hun reeks staat een seriemoordenaar centraal die uit een zwaarbewaakte gevangenis weet te ontsnappen. Na zijn ontsnapping gebruikt hij de moderne technologie om een sekte van seriemoordenaars op te starten. Een FBI-agent op rust krijgt de zaak in handen en probeert de seriemoordenaar te stoppen. Met namen als Kevin Bacon, James Purefoy en Shawn Ashmore in zijn cast lijkt deze reeks, voorlopig nog zonder titel, al bijna zeker te zijn om volgend TV-seizoen in Amerika (en waarschijnlijk ook bij ons) te zien te zijn. Het raakte eerder al bekend dat bij een order voor een eerste seizoen dit wel maar 15 afleveringen ipv de gebruikelijk 22 afleveringen zal tellen.

Bij NBC zit er sowieso volgend seizoen al een horrorreeks in hun programmering. De reeks Hannibal kreeg meteen een seizoensorder, zonder dat het de pilot season moest overleven. Voor de reeks werd vorige maand ook al een eerste naam gecast, namelijk de Britse acteur Hugh Dancy, en de reeks zal begin 2013 te zien zijn op de zender. Maar Hannibal zal niet de enige Nachtvlinders-reeks worden. Ook Mockingbird Lane maakt grote kans om opgepikt te worden. Deze reeks is gebaseerd op de jaren ’60-cultreeks The Munsters en met namen als Bryan Fuller (die ook de scenario’s voor Hannibal zal schrijven) en Bryan Singer is het ook een blikvanger. Toch blijft de productie zijn nodige problemen kennen en moest de pilot uitgesteld worden tot juni omdat men problemen heeft de juiste mensen te casten. Voorlopig is enkel de Britse komiek Eddie Izzard voor de grootvader-vampier en de Britse actrice Charity Wakefield voor een bijrol gecast.

Daarnaast komen er binnen NBC ook positieve geluiden voor Do No Harm en Midnight Sun. Do No Harm is een moderne bewerking van het klassieke Dr. Jekyll & Mr. Hyde-verhaal en gaat over een succesvolle neurochirug die een gevaarlijke alter ego heeft. Langzaamaan brengt dat alter ego grote schade toe aan het professionele en prive-leven van de dokter. Midnight Sun is dan weer een bewerking van de Israëlische thrillerreeks Timrot Ashan en draait over een gemeenschap in Alaska die op mysterieuze wijze verdwenen lijkt te zijn. Een FBI-agente gespecialiseerd in sekten onderzoekt de zaak en legt een groter complot bloot. Voor de hoofdrol werd Julia Stiles gecast, die de belangrijkste gastrol in het vijfde seizoen van Dexter voor haar rekening nam.

Of deze reeksen daadwerkelijk in productie mogen gaan, zullen we pas begin deze zomer weten. Maar volgens de eerste geruchten die de Amerikaanse website Deadline kon opvangen, zitten deze reeksen wel overal in pole position en is de kans dus redelijk groot.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Horror- en thrillerreeksen frontrunners voor volgend TV-seizoen”

Plaats een reactie