Hannibal-bedenker werkt aan Friday the 13th-serie Crystal Lake

Bryan Fuller bedacht de prequelserie Hannibal bij Silence of the Lambs en de serie Pushing Daisies. Nu werkt hij aan een nieuwe serie die zal dienen als prequel op Friday the 13th: Crystal Lake!

Veel is er nog niet bekend over de serie. Bryan Fuller maakt de serie samen met de laatste tijd zeer succesvolle filmstudio A24 voor de streamingdienst Peacock. Dat laatste zal betekenen dat de serie in Nederland richting SkyShowtime zal gaan.

In een podcast met Fangoria vertelde de seriemaker wat en welke personage hij wel of niet mag gebruiken uit de Friday the 13th-filmreeks: “Everything. We can use everything. We can go to Hell, we can go to space. That’s not to say that we will do those things … although if we do go 10 seasons, I will be lobbying hard to go to space.”

Er worden plannen gemaakt voor de eerste drie seizoenen, terwijl er officiëel nog maar één seizoen is besteld en er een optie ligt voor een tweede seizoen. Wellicht is hij optimistisch is de podcast, bij zijn eerdere series was helaas drie ook de max (Dead Like Me – 2 seizoenen, Pushing Daisies – 2 seizoenen, Hannibal – 3 seizoenen).

Posterontwerper Colm Geoghegan heeft deze week conceptart op zijn twitterprofiel gedeeld:

De serie is nu volop in ontwikkeling en zal in 2023 te zien zijn. Ik ben erg benieuwd naar deze Friday the 13th-serie en welke sfeer Crystal Lake zal krijgen. Jij ook?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie