‘Buffy the Vampire Slayer’ verschijnt op Amazon Prime Video

Een grote ‘hell yeah!’ voor fans van spannende bovennatuurlijke series uit de jaren ‘90s. Nadat The X-Files een paar maanden geleden volledig op Amazon Prime is verschenen biedt de streamingdienst nu ook alle seizoenen van Buffy the Vampire Slayer aan.

De monsterslachtende tiener Buffy verscheen voor het eerst in de film Buffy the Vampire Slayer uit 1992, geschreven door niemand minder dan Joss Whedon. Whedon was echter zo gefrustreerd met hoe zijn werk neergezet werd dat hij naar het schijnt halverwege de productie weg is gelopen en nooit meer terug is gekomen. Nou ieder nadeel heeft zo zijn voordeel, want uit deze frustratie is namelijk de welbekende Buffy the Vampire Slayer serie voortgekomen. Sterker nog, de serie zette onder andere Sarah Michelle Gellar en Alyson Hannigan op de kaart en werd tevens een echte cult-hit.

Gaan jullie Buffy ook weer kijken? Wat zijn jullie favoriete afleveringen?

Interessant artikel?

7 gedachten over “‘Buffy the Vampire Slayer’ verschijnt op Amazon Prime Video”

 1. Hell yeah! 🙂
  Maar deze serie, plus Angel, staat hier al een poosje in mooie boxen op het DVD schap.
  De hele X-Files franchise ook overigens (incl. The Lone Gunmen :-))

  Beantwoorden
  • X-Files heb ik ook al jaren de box van, maar Buffy en Angel niet. Daar zat ik dus echt op te wachten, hopelijk komt Angel ook snel! The Lone Gunmen spin-off nooit gezien, maar ben ik erg benieuwd naar! Ben je ook bekend met Millenium van Chris Carter? Daar is ook een cross-over aflevering met The X-Files. Kan me de serie maar vaag herinneren maar wat ik zag vond ik wel erg goed!

   Beantwoorden
   • The Lone Gunmen is een erg leuke serie. Helaas maar 1 seizoen van 13 afleveringen. Er had meer in gezeten. Maar ik kan hem aanraden, als je hem nog kunt krijgen. Ik heb een Engelse versie in 2016 bij Zavvi gekocht. Wel met Engelse ondertitels.

    Zeker ken ik Millenium. Met één van mijn favoriete acteurs, Lance Henriksen. Ook die box staat hier op het schap 🙂

    Chris Carter heeft ook nog de serie “Harsh Realm” gemaakt. 1 seizoen van 9 afleveringen over mensen die vastzitten in een virtual reality militair trainingsprogramma, een spelwereld. Is ook erg apart.

    Beantwoorden
 2. Grote fan van de serie en ben ook meteen gaan bingewatchen. Ik ben echter nu in seizoen 7 en aflevering 5 Selfless is niet beschikbaar. Als ik kijk op imdb staat daar bij de aflevering niet de tekst dat het te kijken is op prime video. Iemand een idee waarom dit is en of dit tijdelijk is?

  Beantwoorden
  • Het is altijd erg vervelend als er een aflevering ontbreekt. Helaas is het nooit helemaal duidelijk waarom. Mogelijk heeft het te maken met bepaalde rechten, maar niks is zeker. Hopelijk verschijnt de aflevering inderdaad nog na.

   Beantwoorden

Plaats een reactie