Recensie: Call of Mini: Zombies (iPad/iPhone)

Zombiegames zijn hot op bijna elk game platform, maar het aantal games in de appstore met het woord zombie in de titel zijn inmiddels niet meer bij te houden! En over titels gesproken, wat heeft deze game een slechte titel. Call of Mini: Zombies, ik snap dat het een knipoog is naar de Call of Duty franchise, maar erg geslaagd vind ik de grap niet.

call of the mini zombies

Wel dekt de titel de lading aardig, want het is gelijk duidelijk dat we hier met een zombieshooter te maken hebben en dat we geen Call of Duty niveau hoeven te verwachten.

CoM: Zombies is een erg basic third person shooter waarbij je elke dag een horde ondoden moet afknallen in èèn van de slechts vier mappen. Bij het uitkomen van de game waren dit er maar twee wat met de eerste update verdubbeld is, dus wellicht staan er nog meer nieuwe maps aan te komen. Maar dat zal ongetwijfeld afhankelijk zijn van het aantal downloads.

Tijdens het schieten op zombies kom je kratten tegen met power ups en misschien nog wel belangrijker, geld. Het verzamelde geld kun je gebruiken voor het upgraden van je karakter of je wapen. Maar je kunt ook stapels nieuwe wapens kopen en zelfs 8 nieuwe speelbare karakters. Dit upgraden is de reden waarom je deze game een tijdje blijft spelen want je wilt toch zien of die nieuwe AK 47 echt zo’n stuk sterker is dan je standaard wapen.

De besturing is simpel gehouden met twee knoppen op het scherm, links voor het bewegen en rechts voor schieten en richten. Beweeg je boven de rechter knop dan kun je om je heen kijken zonder te schieten.

call of the minizombies - screenshotZoals zo veel spellen op iOS is de grafische stijl wat cartoonesk gehouden, het lijkt zelfs wel een beetje op Lego Zombies. Dit wil echter niet zeggen dat het allemaal kinderachtig is want bloed vloeit er genoeg. Het ziet er allemaal aardig uit maar ik zie liever eens een studio die probeert een serieuze horrorgame naar iOS te brengen.

Call of Mini:Zombies is zo’n game die je af en toe eens opstart en een kwartiertje speelt, en voor de aanschafprijs van €0,79 is dat prima.

Waardering: ***

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie