Trailer ‘Captive State’: ook in 2019 vreemde volken op onze planeet

Vele buitenaardse volken hebben geprobeerd onze aarde te veroveren, sinds de release van War of the Worlds. Het alien-concept blijft een rijke voedingsbodem, en is jaarlijks verantwoordelijk voor de productie van een handjevol films. Voor 2019 staat de eerste alien-film reeds op het programma: Captive State.

In deze film wordt de wereld overheerst door een buitenaardse kracht. Mensen worden tot slaaf gemaakt, onder het mom van een onversneden gelijkheid. De setting is een buitenwijk van Chicago, waar zowel collaborateurs als dissidenten opereren. Het gevolg is een slagveld. En dat onder een regering die onderdrukt en leugens verspreid. Niet gek, dat een groepje mensen besluit het heft in eigen hand te nemen.

En voilà, daarmee is het scenario voor de volgende alien-film klaar. De ontwikkeling hiervan begon echter al in 2016. Regisseur Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) maakte toen bekend te zullen werken aan het script voor Captive State, samen met zijn vrouw Erica Beeney. Niet veel later meldde Participant Media zich aan als producent. Zij wordt hierin bijgestaan door Amblin Partners, Focus Features en Entertainment One.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Vera Farmiga, John Goodman en Ashton Sanders. Farmiga kennen we als de veel gevierde Loraine Warren uit de Conjuring-films. Goodman maakte reeds in 1991 al furore met zijn vertolking van Charlie Meadows in de film Barton Flink. In 2016 maakte hij zijn debuut in de horrorindustrie met 10 Cloverfield Lane.  Sanders liet recentelijk zijn talent zien in de Oscar-winnende dramafilm Moonlight.

De trailer belooft een popcornfilm, doch met een persoonlijke kant. Met de betrekking van het politieke concept ‘eenheid’ lijkt de film ook een diepere laag aan te leggen. De aarde zal in ieder geval in 2019 nog niet verlost zijn van buitenaardse wezens; maar dat levert evenwel opnieuw veelbelovende films op.

CAPTIVE STATE | Official Trailer | Focus Features

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie