Recensie Carriers (2009) – The rules are simple: you break them, you’ll die…

Carriers is een horrorthriller over vier vrienden die op de vlucht zijn voor een pandemie, maar er achter komen dat ze zélf gevaarlijker zijn dan welk virus dan ook.

Niemand is veilig voor de pandemie die de gehele mensheid dreigt uit te roeien. Vastbesloten om dit dodelijke virus te overleven, besluiten de vier jonge vrienden, Danny, zijn broer Brian, zijn vriendin Bobby en Danny’s goede vriendin Kate naar een verlaten surfstrand in de Golf van Mexico te rijden. Deze plek brengt bij Danny veel goede herinneringen naar boven en hij is ervan overtuigd dat ze op die plek de beste kans hebben te ontkomen aan het virus.

Een dodelijk virus houdt de mensheid in zijn greep en leidt tot massale sterfte. De wereld is op weg naar de ondergang. Aan de hand van zelfbedachte regels proberen de broers Brian en Danny met hun vriendinnen Bobby en Kate naar de Golf van Mexico te komen om daar de epidemie ’uit te zitten’. Dus gelden er 4 regels:

Carriers - pandemic virus
  1. Blijf bij geïnfecteerden uit de buurt!
  2. Draag bij contact mondbescherming en handschoenen!
  3. Maak elk voorwerp voor gebruik grondig schoon!
  4. Heb nooit medelijden met de ’carriers’, ze zijn ten dode opgeschreven!

De broertjes Pastor die Carriers regisseerden leken het onderling niet eens te zijn wat de aard van hun film nou eigenlijk moest zijn: horror of drama. Jammer genoeg maakt dit het voor de kijker ook lastig en de inleving met de hoofdpersonages is vrijwel onmogelijk. Het is overigens verfrissend dat dit virus wel dodelijk is, maar niet alle geïnfecteerden verandert in gewetenloze moordende zombies.

Carriers werd geproduceerd met een klein budget van ongeveer 3 miljoen dollar. De film was aanvankelijk bedoeld om direct-to-video te worden uitgebracht, maar werd uiteindelijk uitgebracht in een beperkt aantal bioscopen in de VS en op DVD. De film werd goed ontvangen door critici en werd genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Tribeca Film Festival in 2009.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie