Dit is het verhaal van de Resident Evil Netflix-serie

Over een paar weken verschijnt de animatieserie Resident Evil: Infinite Darkness op Netflix. De streamingdienst werkt echter ook aan een live-actionserie gebaseerd op deze horrorgamereeks. Inmiddels weten we wie een rol gaan krijgen in de nog titelloze Resident Evil-serie.

Netflix bevestigt dat Lance Reddick de rol van Albert Wesker op zich zal nemen. Van de andere hoofdrolspelers – Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph en Paola Nunez – is nog niet bekend welk personage ze zullen zijn.

Ook is duidelijk geworden dat de serie speelt rond schurk Albert Wesker en zijn kinderen, iets dat niet in de games of films is vertelt. Netflix voegt daaraan toe dat dit om een nieuwe versie van Raccoon City gaat. Daarmee is, in tegenstelling tot de animatieserie, dit verhaal dus waarschijnlijk geen onderdeel van de Resident Evil-canon.

Naar verluid speelt een deel van het verhaal zich af ronde de zussen Billie en Jade Wesker die in New Raccoon City wonen. Daar komen ze er langzaam achter dat hun vader, Albert Weskey, werkt aan iets duisters dat een gevaar voor de mensheid zou kunnen zijn.
Ook zal de serie een stuk naar de toekomst springen. Inmiddels is de mensheid gedecimeerd en hebben de monsters, dieren en mensen met het T-virus de overhand.

De serie is nu in productie en zal naar verwachting in 2022 op de streamingdienst landen.

Interessant artikel?

2 gedachten over “Dit is het verhaal van de Resident Evil Netflix-serie”

  1. Hm. Lance Reddick is een fantastische acteur, maar Albert Wesker is in de games het stereotype schurk dat eruit ziet als een ariër volgens het boekje. Juist dat maakte het personage in de Resident Evil games zo iconisch, met dat glad achterover gestreken blonde haar en die zonnebril. Dat deze rol nu wordt uitgevoerd door een kale man van Afro-Amerikaanse afkomst doet voor mij toch afbreuk aan het klassieke Resident Evil gevoel. Maak er dan een origineel personage van. Het is als Tom Hardy die ineens Shaft gaat spelen, Samuel L Jackson Duke Nukem voor zijn rekening neemt en John Cena een serieuze poging doet om Max Payne voor te stellen. Vreemde keuze, maar ik geef het zeker een kans.

    Beantwoorden
  2. Helemaal mee eens, Frank. Tegenwoordig moet alles zo divers mogelijk hoezeer het ook wringt. Als ik deze cast zie, dan wijkt dat zo af van hoe RE is in de eerdere films dat ik deze links laat liggen. Ben inmiddels helemaal klaar met dat woke virus.
    Hoorde laatst zelfs een gerucht dat er mogelijk een vrouwelijke Pinhead komt…. WTF? Bedenk dan een andere cenobite, daar zijn mogelijkheden genoeg. Maar een genderswap van Pinhead? Net zo vreemd als een raceswap van Wesker.
    What’s next? Denzel Voorhees? Michaëla Meiers? Frederica Krüger? Of laten we van Chucky een negroïde pop maken. Het slaat allemaal een beetje door.

    Beantwoorden

Plaats een reactie