Charlaine Harris werkt aan een nieuw project: Cemetry Girl

Charlaine Harris is bekend geworden met haar boekenreeks The Southern Vampire Mysteries, waarin de telepathische serveerster Sookie Stackhouse centraal staat. De boeken vormden de basis voor de populaire HBO-televisieserie True Blood. De boekenreeks begon in 2001 en volgend jaar komt in de V.S. het twaalfde deel uit. Ondertussen heeft de schrijfster ook een nieuw project, Cemetry Girl, klaar.

charlaine harrisCemetry Girl gaat over een tienermeisje die leidt aan geheugenverlies en alleen op een kerkhof woont. Veel gegevens over de inhoud van het verhaal zijn er nog niet bekend, maar het zal wederom een fantasy/mysterieverhaal worden met paranormale elementen. Het project wordt opgevat als een trilogie en zal in de vorm van een graphic novel verschijnen. Hiervoor zal Harris samenwerken met fantasy-schrijver Christopher Golden (Baltimore, The Steadfast Tin Soldier and the Vampire) en met DC Comics-tekenaar Don Kramer (Dr. Fate minireeks) tekende.

Charlaine Harris speelde al lange tijd met het idee voor de reeks, maar het is pas na een gesprek met Christopher Golden dat de puzzelstukken in elkaar pasten en het idee werd omgezet naar een grafisch verhaal. Voor Charlaine Harris wordt het haar eerste originele graphic novel-project (de True Blood-comicreeks van stripuitgeverij IDW is niet gebaseerd op de boeken van Harris maar op de TV-serie). Het eerste deel van de Cemetry Girl-trilogie wordt verwacht in de loop van 2013 en zal uitgegeven worden door Ace Books.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie