‘Children of the Corn’ van de King of Horror zie je op Horrify

Children of the Corn

Horrify heeft weer een Stephen King-verfilming weten te bemachtigen, namelijk Children of the Corn!

In het plaatsje Gatlin beginnen alle kinderen een vreemde religie aan te hangen die elke volwassen als zondaar bestempelt. En wat er met zondaars moet worden gedaan… Nou, dat kan je wel raden. Vicky (Linda Hamilton) en Burt (Peter Horton) zijn zich van geen kwaad bewust en rijden rustig het stadje in….

Children of the Corn is gebaseerd op een kort verhaal van King dat in het Nederlands ‘Satanskinderen’ heet. Het is niet de eerste en zeker niet de laatste King-verfilming die op Horrify gaat worden geplaatst. Al vrij snel gaat er nog een bijkomen… Als creepy kinderen en cults jouw ding zijn, moet je deze zeker gaan kijken!

The Levenger Tapes

Buiten Blair Witch en Paranormal Activity zijn er echt tientallen found footage films gemaakt de afgelopen jaren. Vele daarvan hebben onze bioscopen nooit mogen bereiken. Bij Horrify vinden zij dat eeuwig zonde en willen daarom al die films maar al te graag op hun site. Nu hadden zij bijvoorbeeld al Pandemic, maar nu hebben ze ook The Levenger Tapes online gezet.

De politie is op zoek naar een vermist kind en vinden op hun zoektocht een videocamera. Als zij de videobeelden bekijken, zien zij het relaas van drie studenten die in het bos zijn gegaan en, naar later blijkt, hier nooit meer uit zijn gekomen.

The Pit and the Pendulum

Onze geschiedenis kent genoeg gruwelijkheden die makkelijk de basis leggen voor een horrorverhaal. Schrijver Edgar Allan Poe wist dat maar al te goed en schreef in 1842 een kort verhaal over de Spaanse Inquisitie. Dat verhaal is al meerdere keren verfilmd, maar bovenal in 1991 door de Full Moon Features studio met als regisseur Stuart Gordan, genaamd The Pit and the Pendulum.

Zowel de studio als de regisseur staan bekend om hun vaak melige producties, maar dat is bij deze film wel even anders. Zo werd het verhaal terug gebracht tot een liefdesverhaal en kwam de focus te liggen op Torquemada, die aan het hoofd staat van de Inquisitie. Die rol wordt gespeeld door Lance Hendriksen die je vast kent van Terminator en Aliens. Alleen al vanwege zijn voortreffelijke acteerwerk moet je deze zeker checken!

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
4 jaren geleden

En zo weer het wekelijks Horrify reclame item

Tycho
Tycho
4 jaren geleden

Tot op heden nog niet iets gezien wat niet bij de Blokker in de 1 euro aanbiedingen bak ligt

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x