Christopher Golden bundelt negentien zombieverhalen

De hongerige doden rijzen op uit de dood. Ze strompelen door de straten. Ze verstoppen zich in achtertuinen, autogarages en winkelcentra. Ze verslinden je hond, buurman of een politie agent. En ze blijven nog wel even. De vraag, waar het om gaat, is: Wat ga JIJ eraan doen? Hoe ga JIJ overleven?

Hoe gaat de wereld veranderen, wanneer de levende doden in opkomst zijn?

Deze woorden zetten de toon voor ‘The New Dead: A Zombie Anthology’, een boek, die begin volgend jaar zal verschijnen. Auteur Christopher Golden (winnaar van de Bram Stoker award) bundelt negentien verhalen van een diverse groep auteurs in dit  400 pagina’s tellend boek.

Vooral sinds de populariteit van de televisieserie ‘The Walking Dead’ zijn zombies niet meer weg te denken uit het horrorgenre.  Steeds meer boeken richten zich op de levende doden en dan is het natuurlijk de kunst om origineel te blijven. Het beeld,wat gewoonlijk bij een zombie geschept wordt, is een verlaten woestenij, een handvol overlevenden en uiteraard de zombies.

Christopher Golden vertelt dat zijn boek verder gaat dan dat, en in vergelijking tot andere boeken dus vernieuwend is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een militaire uitbraak, een familie uitstapje naar het circus en de hartstocht (?) bij het verliefd worden op een zombie. Volgens Golden hebben deze verhalen allen een nieuwe kijk op dood en wederopstanding en alles wat daarbij komt kijken.

Dus, zoals de naam ons al belooft, nooit eerder gepubliceerde verhalen over de meest populaire monsters van het moment. In de groep schrijvers, die aan dit boek meewerken, zitten diverse bekende namen, zoals Kelley Armstrong  (Woman/Men of the Underworld), David Wellington (Monster Island) en Tad Williams (Otherland). Om een idee te geven van de inhoud:

The New dead: A Zombie Anthology“Lazarus” by John Connolly
“What Maisie Knew” by David Liss
“Copper” by Stephen R. Bissette
“In the Dust” by Tim Lebbon
“Life Sentence” by Kelley Armstrong
“Delice” by Holly Newstein
“Closure, LTD” by Max Brooks
“The Wind Cries Mary” by Brian Keene
“Family Business” by Jonathan Maberry
“The Zombie Who Fell From the Sky” by M.B. Homler
“My Dolly” by Derek Nikitas
“Second Wind” by Mike Carey
“Among Us” by Aimee Bender
“Ghost Trap” by Rick Hautala
“The Storm Door” by Tad Williams
“Kids and Their Toys” by James A. Moore
“Shooting Pool” by Joe R. Lansdale
“Weaponized” by David Wellington
“Twittering from the Circus of the Dead” by Joe Hill

Ook de recensies zijn positief. Publisher’s Weekley, bijvoorbeeld, noemt dat de verhalen in het boek origineel en angstjagend zijn en in je hoofd blijven rondspoken. Waar het verhaal van David Liss zich vooral richt op de banaliteit van kapitalisme en het kwaad, richt Mike Carey zich op een ondode die zich afvraagt of hij wel echt geleefd heeft. Ook bevat het boek een klassiek slasherverhaal dat via twitter verloopt. En Jonathan Maberry vertelt een verhaal over een post-apocalyptisch Amerika, die bewoond wordt door zombiejagers en brave monniken. Samenvattend: het boek schijnt een helder en intrigerend licht op de angsten voor dood, vergaan en verlies. Een interessante bijdrage aan de zombiehype van het moment.

Christopher Golden is naast diverse anthologieën (The Monster Corner) ook schrijver van een aantal boekenseries (The Shadow Sage, Buffy, the vampire slayer) en comicseries (Baltimore). Hij heeft in 1992 een Bram Stoker award gewonnen voor zijn werk ‘Cut! Horror Writers on Horror Film’. Ook ‘The New Dead’ is genomineerd voor een Bram Stoker award.

Het boek verschijnt half februari 2012 in USA en zal verkrijgbaar zijn in de betere (Engelse) boekhandel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Christopher Golden bundelt negentien zombieverhalen”

  1. Ach vernieuwend. John Skipp & Spector brachten in 1989 met Book Of The Dead al een soortgelijke verhalenbundel uit en ja, daar stond ook al een verhaal in over zombie-liefde (Robert R. McCammon’s “Eat Me”). Met schrijvers als Joe Hill, Rick Hautala en de onovertreffelijke Joe R. Lansdale is de kwaliteit in ieder geval gegarandeerd maar vernieuwend? Eerst zien, dan geloven…

    Beantwoorden
  2. facking nep en helemaal niet leuk en het lijkt mij verschrikkelijk saai en vooral het boek maar de film kan natuurlijk spannender zijn ( hoop ik dan maar ) ( denk het wel hoor !!! )

    Beantwoorden

Plaats een reactie