Cinema Egzotik: 17 november is het Alien Creature Night

Iedere maand trekken regisseur Martin Koolhoven en filmkenner Ronald Simons voor Cinema Egzotik obscure films uit de kast en brengen een respectvolle ode aan de vergeten klassiekers. Op 17 november zullen er ufo’s op het Leidseplein landen en is er bezoek van bovenaf. Het is alientijd.

Voor het luttele bedrag van acht euro kun je de sciencefiction horrors Alien (1979) en Pitch Black (2000) op 35mm bekijken! In Alien is het ruimteschip Nostromo onderweg terug naar de aarde. Een SOS-signaal van een andere planeet gooit roet in het eten. Eenmaal op de planeet verlaten enkele bemanningsleden het schip om de omgeving te verkennen en blijkt de melding verre van loos alarm. Ook in Pitch Black belandden ruimtereizigers op een vreemde planeet. Deze planeet is namelijk onherberzaam en geheel duister. Hun probleem is dan niet meer de ontsnapte crimineel  Riddick, maar de autochtone bewoners van de planeet: aliens die nét in hun vleesetende cyclus zitten.

Klinkt dit allemaal als buitenaardse muziek in je oren? Bestel dan snel kaartjes en zorg dat je erbij bent.

Alien Creature Night: Donderdag 17 november, 20.00 uur, De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam. Kaarten voor acht euro aan de kassa of via www.debalie.nl.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Cinema Egzotik: 17 november is het Alien Creature Night”

  1. Mooie avond, ik krijg meteen zin om ze zelf te gaan afspelen thuis. Het blijft me verbazen voor hoe veel personen (die ik ken) Pitch Black nog steeds een nobele onbekende is…

    Beantwoorden

Plaats een reactie