Recensie: Cocaine Bear – onversneden grappig

In 1985 was er een overmoedige drugskoerier die ergens in Amerika te pletter viel omdat hij te zwaar beladen uit een vliegtuigje sprong. Hij had teveel drugs om zijn lijf gebonden en de parachute hield dat simpelweg niet. De cocaïne werd vervolgens gevonden door een bruine beer en die stierf door het consumeren ervan aan een overdosis.

Beer, coke.. geen goed idee in Cocaine Bear
Beer, coke.. geen goed idee

Wat een verhaal, maar dat schijnt dus echt gebeurd te zijn. Reden genoeg voor Elizabeth Banks om hier een film over te regisseren. En dan wel met een iets andere insteek, anders zou de film snel klaar zijn. Het resultaat: Cocaine Bear. In deze film loost een drugskoerier een hele zooi cocaïne uit een vliegtuigje om het zo het land in te smokkelen. Als hij er dan zelf ook uit wil springen, knalt hij met zijn kop tegen de rand van het vliegtuig en valt bewusteloos zijn dood tegemoet. De coke wordt door een ruim 200 kilo-wegende beer gevonden. Helemaal doorgesnoven gaat hij op rooftocht en vooral ook naar nog meer drugs, om de high hoog te houden. Ondertussen komen er ook dealers naar het gebied, die op zoek zijn naar hun missende handel en is er ook een moeder die haar weggelopen dochter tot hier heeft opgespoord.

Een wilde rit van anderhalf uur

Ik ging hier met hele lage verwachtingen heen. Met zo’n verhaal en over-the-top poster kun je ook niet anders denken dat dit een b-film is. Maar mijn interesse was gewekt en dat was maar goed ook. Zelden heb ik zo moeten lachen om de zeer geslaagde grappen. De CGI van de beer was prima te doen en de moorden waren lekker goor. Zonder een spoiler weg te geven: de boswachter op de brancard… smullen! Qua verhaal en logica heeft het niet veel om handen (Ik snap niet dat de beer blijft eten van het spul), maar daar wil ik de film zeker niet op afrekenen. Het is een wilde rit van anderhalf uur die nergens echt gaat vervelen. Goed, het verhaal van de kinderen is wat irritant en had ook weggelaten kunnen worden, maar verder heeft het een lekker tempo en wisselingen.

De acteurs presteerden bovengemiddeld en het was leuk om Ray Liotta nog eens te zien. Fijn dat de film aan hem is opgedragen. Ook een leuke rol voor Jesse Tyler Ferguson, die wat mij betreft wel wat langer had mogen duren. Ook leuk om Nederlandse actrice Hanna Hoekstra in een rolletje in het begin te zien. Verder zien we Keri Russell, Margo Martindale, Alden Ehrenreich, O’Shea Jackson Jr., Kristofer Hivju, Kahyun Kim, Christian Convery, Brooklynn Prince en Scott Seiss.

Cocaine Bear | Official Trailer [HD]
Trailer Cocaine Bear

Wat mij betreft is dit tot nu toe wel de verrassing van het jaar. Een snelle en gore horrorfilm met een dikke knipoog die je zeker niet te serieus moet nemen. Cocaine Bear is nu te zien bij Pathe. Heb jij ‘m al gezien en wat vond je ervan? Laat maar weten in de comments hieronder.

Sterren: 4.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie