“That bear did cocaine!” Deze drugsgebruikende beer is volgend jaar in de bios te zien

Er komen veel filmtrailers voorbij, maar zelden denk ik bij de titel al ‘dit moet geweldig worden’. De titel Cocaine Bear behoeft geen uitleg. De trailer levert precies wat je er van verwacht. En ik kan niet wachten tot deze horrorfilm van regisseur Elizabeth Banks en scenarist Jimmy Warden in de bioscoop is te zien!

Cocaine Bear is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 over een drugssmokkelaar wiens vliegtuig neerstort en de zwarte beer die de zoekgeraakte cocaïne verorbert. In deze chaotische thriller komt een bonte verzameling van politieagenten, toeristen en tieners samen in een bos in Georgia waar een gevaarlijk roofdier van ruim 200 kilo een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne binnen heeft gekregen en daarna stijf van de coke op rooftocht gaat naar meer drugs… en slachtoffers.

Trailer 'Cocaine Bear' (Nederlands ondertiteld)

De hoofdrollen in Cocaine Bear zijn voor Keri Russell, Margo Martindale, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, O’Shea Jackson Jr., Jesse Tyler Ferguson, Kristofer Hivju, Kahyun Kim, Christian Convery, Brooklynn Prince en Scott Seiss.

Is het écht waargebeurd? Ja, nou gedeeltelijk. Het is een klein beetje waar. Het was even zoeken en we gaan zo’n 40 jaar terug in de tijd en vinden dit in de New York Times van 23 december 1985:

A 175-pound black bear apparently died of an overdose of cocaine after discovering a batch of the drug, the Georgia Bureau of Investigation said today. The cocaine was apparently dropped from a plane piloted by Andrew Thornton, a convicted drug smuggler who died Sept. 11 in Knoxville, Tenn., because he was carrying too heavy a load while parachuting. The bureau said the bear was found Friday in northern Georgia among 40 opened plastic containers with traces of cocaine. New York Times op 23 december 1985

Deze doorgesnoven en doorgeslagen zwarte beer is vanaf 23 februari 2023 te zien in de bioscoop! De film Cocaine Bear wordt vast om te brullen, wat denk jij?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over ““That bear did cocaine!” Deze drugsgebruikende beer is volgend jaar in de bios te zien”

  1. LOL, fantastisch! Die ga ik zeker zien.
    Best nog wel bekende namen bij de acteurs en de (CGI) beer ziet er niet verkeerd uit. En humor kan nooit kwaad in zo’n film. Hopelijk draait hij straks ook bij ons in de bios.

    Beantwoorden

Plaats een reactie