Cockneys vs Zombies trailer. Eastenders wordt ineens veel leuker!

We hebben er behoorlijk lang op moeten wachten, maar er is eindelijk een trailer van Cockneys vs Zombies. Ook is er een prachtige teaserposter gepresenteerd. De poster heeft echter wat toelichting nodig. In Cockneys vs Zombies wordt veel gebruik gemaakt van Cockney Rhyming Slang, behoorlijk onbegrijpelijke uitdrukkingen voor hele simpele woorden. ‘Loaf of bread’ betekent bijvoorbeeld ‘head’ en ‘mince pies’ betekent ‘eyes’. Het op de poster genoemde ‘Ave a butchers’ is kort voor ‘Have a butcher’s hook’ en dat betekent weer ‘Have a look’.

Ave a butchersAve a butchers’ betekent dus gewoon: Have a look

Cockneys vs Zombies gaat over de broers Andy (Harry Treadaway, bekend van Control) en Terry (Rasmus Hardiker). Het bejaardentehuis van hun opa (Alan Ford van o.a. Snatch) wordt met sluiting bedreigd, door een bank te overvallen, hopen de twee Cockneys genoeg geld te verzamelen om de tent open te houden. Ondertussen wordt de East End overvallen door een meute hongerige, vleesetende zombies die bij bouwwerkzaamheden zijn ontsnapt uit een 350 jaar oud gewelf. Terwijl de moordlustige zombies hun op de hielen zitten moeten Andy en Terry een heel bejaardentehuis helpen ontsnappen en weg zien te komen met de buit.

Naast bovengenoemde acteurs geven ook Michelle ‘Bionic Woman’ Ryan en en Richard ‘The Good Life’ Briers acte de présence. Het script is o.a. van James Moran (Severance, Torchwood), de regie is in handen van Matthias Hoene.

Cockneys vs. Zombies Redband Trailer

Cockneys vs Zombies zal vertoond worden tijdens het Fantastic Fest dat van 20 tot 27 september plaats vindt in Austin (VS). Over een release in Nederland is nog niets bekend.

Interessant artikel?

6 gedachten over “Cockneys vs Zombies trailer. Eastenders wordt ineens veel leuker!”

 1. Ik ga hem wel kijken omdat de trailer mijn interesse gewekt heeft, maar ben ik de enige die vind dat we te maken met een overkill aan zombiefilms?

  Ik begrijp die hele zombie-rage van de afgelopen paar jaar zowiezo niet:
  Wat is er nou eng aan een stel rottende, strompelende, kwijlende doden; de saaiste monsters die je je maar kun voorstellen. Ik zou ze hard uitlachen en fluitend weglopen.

  Probeer dan het vampiergenre nieuw leven in te blazen door ze weer eng te maken, nadat de Twilight-films het imago van vampiers verpestte door vampiers neer te zetten als goth boy bands en depressieve Calvin Klein-onderbroekmodellen die verliefd worden op hun maaltijd.

  Maar ja, ieder zijn ding natuurlijk.

  Beantwoorden
 2. Ik snap de zombie-hype ook niet zo, en vampiers heb ik nu ook wel genoeg gezien (al heb ik niets tegen de Twilight-vampiers, is tenminste weer eens wat anders). Het is gewoon weer eens tijd voor compleet nieuwe monsters!

  Beantwoorden

Plaats een reactie