Recensie: Cold Prey 2 – Resurrection (Mats Stenberg, 2008)

Gisteren bespraken we deel 1 van de Noorse horrorfilm Fritt vilt, twee jaar na deze festivalhit werd het monster uit de ijskoude bergen opnieuw tot leven gewekt en met succes. De regisseur van deel 1, Roar Uthaug heeft plaatsgemaakt voor de onbekende Mats Stenberg en van de originele cast zien we alleen Ingrid Bose Berdal terug.

Als enige overlevende van een vreselijke moordpartij weet Jannicke te ontsnappen en vlucht ze naar het dichts bijzijnde stadje. Totaal uitgeput wordt ze naar het ziekenhuis gebracht waar ze aan haar verwondingen wordt geholpen. wanneer ze wakker wordt gaan opeens alle lichten uit. Er is niemand meer aanwezig, afgezien van dode lichamen in de gangen. Langzamerhand komt Jannicke er achter dat haar nachtmerrie nog niet voorbij is en dat ze wederom moet vechten voor haar leven.

De setting van een ziekenhuis dat wegens bezuinigingen moet sluiten en bijna leeg is slim gekozen, zulke gebouwen zijn bij voorbaat al eng, de onderlinge irritatie is door de sluiting hoog. Dat er nu nog patienten en zelfs lijken binnengebracht worden stelt niet iedereen op prijs. Een verbetering is dat de film sneller en ook stukken bloederiger is dan zijn voorganger, in script bevat duidelijk de lessen die ze leerden bij deel 1.

Het is logisch dat Martijn Cold Prey 2 opnam in de Top 5 recente slashers, iets beter dan het origineel. Maar beide films kunnen op zijn best direct na elkaar gekeken worden.

Iets beter, niet origineler. Cold Prey 2 – Resurrection is te koop op DVD.

Sterren: 4 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik33
Erik33
7 jaren geleden

Geweldige Noorse horrorfilm, zou deze of een van de andere Cold Prey films eens op het grote scherm willen zien.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x