Horrornieuws van de Comic Con Amsterdam

Tijdens de Comic Con Amsterdam hebben we een aantal van de aanwezige sterren even uitgehoord over hun aanstaanden horrorprojecten en daar zaten een paar interessante producties bij!

Heretiks
Heretiks

Clare Higgins begint binnenkort met haar derde seizoen van The Worst Witch. Daarnaast is zijn binnenkort te zien in Heretiks (Paul Hyett) als ‘Reverend mother’. Heretiks speelt zich af in de 17e eeuw en gaat over een jonge vrouw die gered wordt van een executie. Ze wordt meegenomen naar een klooster om boete te doen voor haar zonden, maar komt er dan achter dat daar een veel groter kwaad schuilt. Higgins kon verder niet veel vertellen over de film aangezien zij voornamelijk als vriendendienst had meegedaan en slechts twee weken aanwezig was bij het filmen. Naast Higgins spelen tevens Hannah Arterton en Michael Ironside in de film.

Curvature
Curvature

Ook Lyndsy Fonseca (Kick Ass 1 & 2, Nikita, Agent Carter) en haar man Noah Bean (12 Monkeys, Nikita, Damages) waren aanwezig bij de Comic Con. Zij zijn binnenkort allebei te zien in Curvature (Diego Hallivis) een Sci-Fi mystery over een vrouw (Helen, gespeeld door Fonsecca) die terugreist in de tijd om haar man (Wells, gespeeld door Bean) te vinden en te voorkomen dat ze een moord pleegt, hierbij komt ze echter in een time-loop terecht. Volgens Fonseca en Bean gaat de film binnenkort tijdens een Spaans filmfestival in première. Toen wij Sitges opperden dachten zij dat dat inderdaad het festival in kwestie was. Linda Hamilton zal ook in de film te zien zijn.

The Host
The Host

Acteur Andrew Lee Potts (Strange, Primeval) heeft momenteel twee interessante horrorproducties op stapel staan: The Book Club (ook bekend als Chestersberg) en The Host. De opnames van The Host (Rory Kindersley) zijn inmiddels afgerond en naar verwachting komt de film eind van het jaar uit. In The Host speelt Andrew Lee Potts Liam Carroll, een modefotograaf die zijn huis verhuurt via een soort AirBnB. De laatste huurder verlaat echter het huis niet, maar verschanst zich tussen de muren en begint Liam en zijn vrouw te terroriseren.

The Book Club
The Book Club

In The Book Club (Jamie McKeller) speelt Potts DCI Waits. Potts omschrijft de film als een combinatie van The Great British Bake Off (de Britse grote broer van Heel Holland Bakt) en The Purge. In The Book Club richt Chester Mapleforth zijn eigen leefgemeenschap op. Als de woonwijk genoeg bewoners heeft mag hij namelijk zijn eigen regels bepalen. Hij wil moord legaal maken en laat alleen maar gezinnen toe die ook willen moorden. Naar deze film kijken we echt uit! Helaas moeten we nog even wachten, Potts begint in oktober met filmen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie