Preview: Criminal Macabre – 30 Days of Night #1

Met Criminal Macabre: The Iron Spirit zette Dark Horse Comics nog niet zo lang geleden een apart stukje grafisch vermaak op de markt. In december 2012 doen ze het weer met een horror-crossover, maar dan niet alleen tussen verhalen, maar ook tussen uitgeverijen. Dark Horse Comics en IDW Publishing brengen samen een nieuwe comic uit: Criminal Macabre: 30 Days of Night.

Crimincal Macabre is een comic en korte verhalen serie dat in de jaren 90 door Dark Horse voor het eerst werd uitgegeven. Het verhaal draait om Cal McDonald, een privé detective die de zaken onderzoekt die niemand anders aanneemt. Met hulp van wat ondode en andere mysterieuze wezens, staat hij als enige persoon tussen de mensheid en, alles wat niet onder deze noemer vallen.

30 Days of Night is een driedelige mini-serie over het kleine plaatsje Barrow in Alaska, dat zo noordelijk gelegen is, dat de zon er 30 dagen niet schijnt. Een groep vampiers gebruikt deze tijd gretig om te pakken wat ze pakken kunnen. Om de laatste nog levende inwoners te redden, injecteert sheriff Eben Oleson zichzelf met vampier bloed. De sheriff is succesvol in het redden van zijn vrouw Stella en de andere overgebleven inwoners, maar verandert zelf in één van de wezens die hij probeerde uit te roeien.

In de nieuwe comic van Dark Horse en IDW, wil Cal McDonald gewoon lekker een biertje drinken, maar wordt aangesproken door een afgematte FBI agente. Ze vertelt hem een verhaal over een stel vampiers in een klein plaatsje in Alaska. Ook vertelt ze dat één van deze vampiers voor wraak naar Los Angeles is gekomen. Als er een slachtoffer valt onder de ‘vrienden’ van Cal, trekt hij er op uit om de vampier in kwestie een lesje te leren. De bloedzuiger in kwestie blijkt echter niemand anders te zijn dan Eben Oleson.

Op het eerste gezicht, gezien de illustraties van Cristopher Mitten, lijkt de comic een beetje een zooitje. Echter, dit past goed in de sfeer die schrijver Steve Niles neer weet te zetten. Vrijwel meteen wordje het verhaal ingezogen en voor je het weet heb je hem al weer uit.

Criminal Macabre: 30 Days of Night #1 komt uit op 12 december 2012 en zal $3,99 gaan kosten. Voor een preview van de comic kun je op de afbeeldingen hieronder klikken.

Sterren: 4.1 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie