Comicrecensie; Prometheus: Life and Death #1

Dark Horse Comics Prometheus 1Een team van mariniers van de Weyland-Yutani behalen de overwinning op een groep Predators en de prijs is een geheimzinnig ruimteschip in de vorm van een hoefijzer. Terwijl ze rouwen over het verlies van enkele leden, gaan ze op onderzoek uit op het vreemde schip. En ontdekken dat het niet verlaten is. De mariniers zitten gauw opgesloten in een vreemd schip met kwade god.

Prometheus: Life and Death is het vervolg op Predator: Life and Death. Life and Death is de tweede crossover-reeks van Dark Horse Comics die de werelden van Alien, Predator en Prometheus verbindt. De eerste was Fire and Stone.
Een crossover met Aliens en Alien vs Predator in de Life and Death-reeks is al bevestigt. Alleen een uitgave datum moet nog komen.
Life and Death neemt plaats zo’n 43 jaar na de gebeurtenissen van de film Aliens en een jaar na Fire and Stone.

Scifi-schrijver Dan Abnett (Doctor Who, Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals) schrijft het verhaal voor de hele crossover reeks. Het tekenwerk van het Prometheus deel komt van Andrea Mutti.

Prometheus 1 Net als in Fire and Stone, weet ook Life and Death een goede verbinding te maken met de beruchte sci-fi werelden van Predator en Prometheus. Het verhaal in dit deel loopt nogal langzaam, maar vermoedelijk is het om op adem te komen na te gebeurtenissen van Predator: Life and Death. Na wat herinneringen te hebben gekregen van wat er allemaal gebeurt is in het vorig deel, kom je eindelijk terecht in de wereld van Prometheus, maar dan ben je helaas weer aan het einde van dit deel. Het voelt wat te kort om er goed in te komen. Desondanks weet het nog genoeg interesse op te wekken om verder te lezen om erachter te komen hoe dit team van mariniers zich hier weer uit redt.

De stijl van Mutti past mooi in het rijtje van voorgaande tekenaars die in deze sci-fi horror werelden hebben gedoken. Een ruwe stijl met uitstekend schaduwgebruik om de duistere wereld en angst goed neer te zetten.

Life and Death is zeker een aanrader als je ook hebt genoten van Fire and Stone en fan bent van de werelden van Alien, Predator en Prometheus.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie