Comic Rebel Blood: Zelfs je trouwe viervoeter is niet meer te vertrouwen

‘Red jezelf….Blijf in de bossen….En bidt maar dat het de wolven nog niet bereikt heeft…en houdt je pistool altijd geladen.’ Het enige wat hij weet over wat er met de wereld gebeurd is, zit in dit één klein berichtje. En het is duidelijk dat alles…..veranderd is.

Dit luidt het begin in van een nieuwe comic miniserie Rebel Blood, uitgegeven door Image Comics en Shadowline. Deze miniserie gaat uit vier delen bestaan, waarvan het eerste deel eind maart zal verschijnen in Amerika. Riley Rossmo (Green Wake, Proof) is verantwoordelijk voor het concept en de tekeningen. Het script wordt geschreven door een debutant, namelijk Alex Link. De comic zou een huldebetuiging zijn aan horrortitels als ‘The Vaults of Honor’, The Haunt of Fear en ‘Tales of the Crypt’ met een concept waar de horrorfan zijn handen bij dicht mag knijpen.

Het bovenstaande is natuurlijk veelbelovend, maar wat kunnen we nu eigenlijk verwachten? Het eerste deel van Rebel Blood draait om de boswachter Chuck Neville. Na een vreemde onverwachte stilte, krijgt hij een radiobericht te horen, dat er een plaag zich verspreidt door het land. Hij leert al gauw dat deze plaag elk levend wezen veranderd heeft in een zombie. Niet alleen mensen, ook dieren. Dus dat betekent, dat elk dier nu de onvoorspelbare en gewelddadige neiging heeft, alles op zijn weg in stukken te scheuren. En elk levend wezen, die in contact komt met een zombie, wordt er zelf ook één. Neville snelt naar huis om zijn familie te redden. Onderweg komt hij allerlei verschrikkingen tegen. Hij beseft niet, dat de grootste verschrikking misschien wel thuis op hem wacht.

Rossmo heeft zich al ruimschoots bewezen in comics als Daken, Proof, Cowboy Ninja Viking, en zijn huidige project Green Wake. Ook Rebel Blood lijkt wat dat betreft een bijzonder kunstwerkje te worden. Om men een idee te geven van de inhoud van deze comic, zijn de cover en een aantal teasers al in de omloop. Deze laten weinig aan de verbeelding over. Namelijk, gruwelijke afbeeldingen van lijkenetende dieren met wat enge teksten erbij.

Rossmo kwam op het idee van Rebel Blood, toen hij bezig was met andere projecten. ‘Ik schets en teken altijd, ook wanneer ik met hele andere dingen bezig ben. Het concept van Rebel Blood begon als een paar schetsen, maar ging al snel een heel eigen leven leiden. Rebel Blood is een mooi voorbeeld van een idee, waar ik helemaal in opga en het dan maar laat gebeuren.’

Ook de uitgever van Shadowline, Jim Valentino (Shadowhawk, Normalman), was gelijk enthousiast over het project. ‘Ik ben geen zombiefan, maar Rebel Blood raakte mij juist omdat het zo anders is dan andere zombieverhalen. Ik was verrast en ik denk zeker dat de andere lezers dat ook zullen zijn.’

Het eerste deel van Rebel Blood ligt 28 maart pas in de winkels. Maar vanaf eind december worden er al in diverse comics (zoals in Haunt #20 en Spawn #215) een preview gegeven van deze horror comic.

Verkrijgbaar bij de betere stripboekhandel en webwinkel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie