Comic: De koning is dood, lang leve de dode koning

Valen Brand was een rechtvaardige koning en een krachtige krijger. De comic begint met een korte, maar krachtige scène waar Valen en zijn soldaten verslagen worden door de necromancer, Korrus Null en zijn leger van monsters. Valen wordt vermoord, en weer tot leven gewekt.

Na de openingsscène springt de comic vooruit in de tijd en zie je hoe de ondode Valen geholpen wordt door een krijgster. Zij verbreekt de verbinding tussen Valen en de necromancer opdat deze geen invloed meer uit kan oefenen op de ongelukkige ex-koning.

Valen laat weten op zoek te gaan naar Korrus Null, om zijn ziel terug te krijgen. Maar dit gaat niet van een leien dakje. Er wordt enerzijds op hem gejaagd door zijn voormalige kameraden, anderzijds door groepen monsters.

Het eerste nummer laat hier en daar wat actie zien, maar richt zich vooral op de introductie van het verhaal. Pas op de laatste pagina’s begint het verhaal echt te intrigeren. De tekenstijl is lekker korrelig met volle kleuren, maar de personages zijn niet gedetailleerd uitgewerkt. De sfeer  komt hierdoor duidelijk naar voren, maar je kan niet spreken van hoogwaardige kunst.

Om de release van de comic wat extra kracht bij te zetten bedacht de schrijver, Michael Alan Nelsen (schrijver van o.a. de 28 Days Later comics), een nogal ludieke actie: van de 500 kopieën met de cover variant van Joe Juski, werden er maar 25 verzonden naar geselecteerde winkels. De rest werd verbrand. Zonde, ze hadden ook een leuke actie er voor kunnen bedenken, maar het is niet anders.

Het verhaal van Valen the Outcast is wel interessant, maar de uitwerking is wat te simpel voor mijn smaak. Nummer 1 kwam op 7 december in de schappen voor het luttele bedrag van $1,00. Voor een preview van de eerste editie en het filmpje van de verbranding kun je hier kijken.

 

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Rare actie, dat verbranden. Cover ziet er wel vet uit, behalve de voorgrond onderaan. Ik houd totaal niet van die ongedetailleerde stijl met dikke zwarte omlijning. Als dat ook in het stripboek staat, ga ik het zeker niet lezen.

Sjors
Sjors
11 jaren geleden
Antwoord aan  Max Jensch

Daar hadden ze idd iets veel leukers voor kunnen bedenken.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x