Comicrecensie: Zombillenium 2. Werk zat!

Werk Zat! is het tweede deel van Arthur de Pins’ Zombillenium-serie. In het eerste deel zagen we hoe Aurélien Zahner tegen wil en dank een baan kreeg in het pretpark Zombillenium. Een horrorpretpark waar blijkbaar alle monsterlijke figuranten ook echte monsters zijn. Net zoals Aurélien, die voorheen een gewoon mens was, maar nu een duivel is geworden. In dit deel zien we dat Aurélien zich aardig heeft aangepast aan zijn nieuwe leven. Maar een grote rol heeft hij dit keer niet.

Zombillenium-2

We beginnen met een gezinnetje, die op weg is naar Zombillenium, maar de weg niet kan vinden. Het gezin bestaat uit vader, moeder en tienerzoon Tim. Gelukkig komen ze onderweg Aurélien tegen, die ze maar graag de weg wijst.

In een tweede verhaallijn gaan we dieper in hoe de menselijke buren van Zombillenium met het pretpark omgaan. Ze moeten niets van het park hebben en blijkbaar zijn zij de enige mensen die weten dat de monsters echt zijn. De buren willen ze weg hebben. En ze hebben een plan. Ze ontvoeren daarvoor Sirius, het levende skelet, en gebruiken hem om diep in het pretpark te kunnen infiltreren om een bom te kunnen plaatsen.

We schakelen terug naar het gezinnetje, waar de dingen niet zo soepel gaan. De moeder moet niks van het park hebben en veroorzaakt problemen, de zoon is weggelopen en de vader is van geen kwaad bewust. De baas van het pretpark, vampier Francis, heeft het gevoel de moeder ergens van te kennen, maar van waar?
Zo wisselen we van het verhaal van de dorpelingen naar die van het gezin, die langzaam samenkomen tot een. Blijkbaar is er meer met tienerzoon Tim aan de hand dan je eerst zou denken. Iets met een andere duivel die ook in het park werkt met de naam Astaroth.

Werk Zat! is net zoals het eerste deel weer een prachtig grafisch meesterwerk met gloednieuwe en unieke personages.
Het jammere is dat dit deel van Zombillenium qua verhaal iets zwakker aanvoelt dan het eerste deel. Dit vooral door de verwarrende verhaallijn van Tim en Astoroth, waarover gepraat wordt alsof je ze al voor dit verhaal lang en breed moet kennen. Het is even goed doorlezen om het allemaal goed te begrijpen.
De tweede verhaallijn over de dorpelingen is beter te begrijpen, maar zorgt ervoor dat je blijft doorlezen. Met dit verhaal komen we ook meer te weten wat de werkelijke gang van zaken zijn in dit horror pretpark. Waaronder het dealtje dat Francis heeft gesloten met de plaatselijke pastoor om zijn park draaiende te houden.

Zombillenium; Werk Zat! wordt uitgegeven door Dupuis en is te koop voor €7,50.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie