Coming of Rage; de eerste strip van Wes Craven

coming-of-rage-wes-cravenDe man achter Scream en Nightmare on Elm Street, Wes Craven, heeft zijn eerste strip uitgebracht, in samenwerking met Steve Niles (30 Days of Night). Coming of Rage komt in vijf delen, maar de eerste drie zijn al samen uitgegeven als een Halloween digital exclusive voor Amazon’s Kindle. De gehele serie wordt gepubliceerd door digital entertainment bedrijf Liquid Comics.

Maar dat is nog niet alles. Liquid Comics, Wes Craven en tv en film-bedrijf Cheyenne Enterprises zijn al een samenwerking aangegaan om een tv-show van Coming of Rage te maken.
 
Wes Craven bedacht Coming of Rage toen hij opeens de openingszin van een grap in zijn hoofd had. ‘Een vampier, een weerwolf en een zombie lopen een bar in…’ En dat was het. Geen clou. En dat vond Craven meer dan genoeg om een verhaal eromheen te bedenken en wat er allemaal kon gebeuren als je deze drie figuren samenbracht.
 
Toen Craven Niles ontmoette was er meteen een klik en beiden gingen aan de slag voor het verhaal. Algauw werd besloten dat het een coming-of-age werd, een verhaal over wanneer jongeren de stap zetten uit hun jeugd en de volwassen wereld ingaan. Wat gelijk ook weer een leuke woordspeling gaf voor de titel van de strip. De hoofdpersoon is Ritchie, die de wereld van de volwassenen binnentreedt met de hulp van twee ongewone vrienden.
Het verhaal zal niet alleen vertellen over hoe de vampier, de weerwolf en de zombie elkaar nou hebben ontmoet, maar ook hoe Ritchie zijn onschuld verliest en een van de machtigste vampiers ter wereld wordt.
 
Niles vond het een eer om samen te werken met Craven. Hij vindt Craven niet alleen een geweldig schrijver, producer en regisseur, Niles heeft ook heel wat van Craven geleerd. Voor Niles was dit project niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie