Laatste week voor crowdfunding ‘Dick Maas: De Documentaire’

Eind deze werkweek loopt de crowdunding campagne voor Dick Maas: De Documentaire en het doel is in zicht; er nog ongeveer 10% is nodig om het project succesvol te funden.
Al 40 jaar lang maakt Dick Maas films die uniek zijn voor Nederland en stuk voor stuk een zeer herkenbaar eigen stijl hebben. Naast De Lift, Amsterdamned, Sint en Prooi ook natuurlijk Moordwijven en de Flodder-films.

Dick Maas: De Documentaire wordt gemaakt door producent Jan Doense en regisseur Jeffrey De Vore, die samen een beeld willen scheppen van deze eigenwijze Nederlandse regisseur die niets heeft met heilige huisjes, regelmatig ruzie maakt en een aflevering regisseerde voor The Adventures of Young Indiana Jones. Regisseur Dick Maas werkt mee en stelt zijn archief beschikbaar om een schat aan nooit eerder vertoond behind the scenes materiaal te ontsluiten.

“Deze documentaire is een must see voor iedereen die wil zien hoe deze succesvolle films tot stand zijn gekomen”, aldus Doense. “Dat filmmaken ingewikkelder – en gevaarlijker – is dan het lijkt, illustreren we aan de hand van waanzinnig, nooit eerder vertoond beeldmateriaal.” De Vore voegt hieraan toe: “Ook iedereen die opgroeide met de familie Flodder wil natuurlijk wel eens zien hoe het eraan toeging in de reusachtige First Floor Film Factory in Almere.”

Voor vrijdag moet het volledige bedrag van €25.000 binnen zijn, met nog 2.5 duizend te gaan moet dat zeker gaan lukken. De docu steunen kan hier via Cinecrowd. Wie het project steunt krijgt waardering in de vorm van gesigneerde posters, boeken, Blu-rays, een bezoek aan de special effects studio Rob’s Prop Shop en een meet & greet met Dick Maas himself.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie