Crowdfunding ‘Into the Dead’, mobile game wordt bordspel

Into the Dead is een mobiele game voor iOS en Android, in 2012 verscheen het voor het eerst en 2017 verscheen het twee deel. De gratis games – winst wordt gemaakt met de ingame aankopen – zijn inmiddels 100 miljoen keer gedownload en krijgen nog regelmatig updates of speciale in game evenementen, zoals nu een Ghostbusters event.

Uitgever PikPok gaat nu samenwerken met bordspelontwerper Chris Cervantes van Trishula Entertainment om de mobiele game om te zetten naar een bordspel.

Click here to display content from Kickstarter.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Het doel van Into the Dead is simpel, je moet zien te overleven in een wereld waar de zombies de overhand hebben. In je zoektocht naar een veilige plaats moet je zorgen voor genoeg rantsoen en andere spullen, waarbij je de risico’s moet inschatten. Het is een spel voor 2 tot 4 spelers, en zeker niet de bedoeling dat je alles samen doet, er kan maar één de winnaar zijn.

Er is duidelijk aandacht besteed aan het design, maar voor deze kickstarter zul je wel diepe zakken hebben. Het basisspel kost ~€80, en de uitgebreide versie ~€135.

De crowdfunding loopt nog ruim twee weken, inmiddels is de helft van de benodigde €62.000 opgehaald. Mocht de campagne succesvol verlopen dan zullen er ook een paar stretch goals vrijgespeeld worden, waaronder solo en co-op regels. De laatste updates vind je hier.

Heb jij zombie-bordspellen? Zo ja welke?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie