Crowdfunders gezocht voor korte film ‘Deserted’

deserted-shortMet de korte film ‘Rust’ op het 48 Hour Film Project Nijmegen won het team van regisseur Niels Bourgonje de hoofdprijs: een vertoning in Hollywood. Daar willen ze echter niet deze korte film gaan vertonen, maar grijpen de mogelijkheid aan op in de Californische woestijn met een Amerikaanse cast en crew een internationale korte film draaien: Deserted.

In ‘Deserted’ loopt de 50 jarige Thomas verdwaald en uitgeput door de immens grote zandvlakte. We weten niet hoe Thomas hier terecht is gekomen, alleen dat hij al lang onderweg is. Hij lijkt volledig uitgedroogd. De brandende zon heeft zijn lippen beschadigt en zijn kleding is doorweekt van zweet. Als Thomas een grote jerrycan met water vindt, neemt hij deze mee en loopt hij snel terug. Op zijn terugreis vecht hij tegen de verleiding om het water te drinken. Maar waarom drinkt hij niet? En wat drijft hem om terug te lopen? Gedurende de film wordt steeds duidelijker hoe Thomas in deze situatie verzeilt is geraakt. En wat hij moet doen om eruit te komen. Als we zien dat hij richting een camper loopt wacht hem een schokkend einde.

http://vimeo.com/117153039
Het team bestaat naast Niels Bourgonje uit scenarist Paul Bontenbal, producenten Francois Pieneman en Ingeborg Putter van Worldvisuals Film. Om het project rond te krijgen zijn ze een crowdfunding campagne gestart om €5900 op te halen voor de productie. Dit is nodig voor de kosten van vergunningen, verzekeringen, huur van de apparatuur, distributie, onkosten van de Amerikaanse cast en crew. De reis en een deel van de productiekosten hebben ze zelf al gefinancierd.

Overtuigd? Steun ‘Deserted’; al voor €25 komt jouw naam op de aftiteling te staan!

Kijk hier de prijswinnende korte film ‘Rust’, met een macaber randje:
http://vimeo.com/92711959

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie