Crowdfunding voor ‘Return to Dark Tower’ bordspel

De makers van Pandemic Legacy en Gloomhaven slaan handen ineen voor de ontwikkeling van een bordspel dat zich in de toekomst van The Dark Tower afspeelt.

Amazon mag dan net wel de ontwikkeling van The Dark Tower-serie hebben stopgezet, de wereld draait door. En met dit nieuws rond het bordspel Return to Dark Tower hoop ik je een beetje op te kunnen vrolijken.

Het spel is al drie jaar in ontwikkeling door Isaac Childres (Gloomhaven) en Rob Daviau (Pandemic Legacy). Deze week hebben ze het project op Kickstarter gezet en met succes; binnen 4 uur zijn er genoeg spellen verkocht om tot productie over te gaan.

https://www.kickstarter.com/projects/restorationgames/return-to-dark-tower

De makers refereren naar het bordspel dat 38 jaar geleden verscheen, volgens hun het gaafste spel dat ooit. Het heette Dark Tower. Ik ken het spel uit 1981 niet, maar het reclame spotje met Orson Welles geeft een heerlijk indruk:

Het plan van beide spelontwerper is om wederom zoiets episch neer te zetten met Return to Dark Tower. Het wordt een coöperatief spel voor 1 tot 4 spelers waarbij je naast het speelbord met natuurlijk in het midden de toren ook een app op je telefoon/tablet nodig hebt.

Alle informatie over wat er allemaal verder bij het spel in zet en de werking erval valt natuurlijk te lezen op de Kickstarter-pagina van Return to Dark Tower, waar je ook het speel voor $125 (~€115) kan bestellen. Het spel zal dan februari 2021 geleverd worden.

Ga je Return to Dark Tower bestellen of ken je het oude bordspel? Laat het ons weten in de reacties.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie