Ook Amazon ziet geen heil in The Dark Tower-serie :-(

Net op het moment dat ik De Donkere Toren 2 pak om te lezen, wordt bekend dat er bij Amazon Prime Video geen Dark Tower-serie gaat komen.

Door de jaren hebben we veel geschreven over de verfilming van Stephen King’s The Dark Tower. Er waren ooit grootste plannen van meerdere films gecombineerd met tussenliggende series. Het leidde tot de niet zo fantastische film in 2017, waar geen vervolg op wordt gemaakt.

The Dark Tower (HD trailer NL)

Even later toonde Amazon zich geïnteresseerd in The Dark Tower en wilde hier een epische serie van maken. De streamingdienst zette showrunner/producent Glen Mazzara (The Walking Dead, Damien en The Omen) aan het werk om vanaf nul te beginnen en een proefaflevering te maken.

Helaas, volgens Deadline beoordeelde Amazon dat de proefaflevering niet de gewenste kwaliteit had in vergelijking tot andere grote series die ze op dit moment ontwikkelen (Wheel Of Time en The Lord Of the Rings).

The Dark Tower

Is het daarmee over? Nee, productiemaatschappij MRC en Glen Mazzara gaan nu proberen om de tv-serie aan een andere partij te verkopen. Een soortgelijk iets gebeurde recent ook bij Locke & Key, wat binnenkort op Netflix verschijnt.

In ander nieuws: Er komt wel een bordspel van The Dark Tower.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
3 jaren geleden

De film was op zich nog niet eens zo heel verkeerd, maar absoluut niet voldoende om het Donkere Toren verhaal te vertellen. Ik heb wel genoten van Idris Elba (een onverwachte keuze voor Roland) en Matthew McConaughey als de man in black. Maar het was wel heel jammer dat ze zo’n epische boekenreeks in één 90 minuten film probeerden te stoppen. Dat is dan ook niet gelukt.

Dus ik hink op twee gedachten. Qua film op zich kon ik hem prima verteren. Maar als verfilming van het magnus opus van Stephen King was het zeer onvoldoende.
Dus ga de film vooral kijken als je een leuke spannende film wil zien. Maar laat hem links liggen als je verwacht dat hij de boeken eer aan doet.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x