Daar is ie dan: de 9.0 Ascension-update voor Phasmophobia

Na lang wachten is ie daar dan eindelijk: de Ascension-update van Phasmophobia is live!

Ascension-update

Ja hoor, ik kan ook niet eens even lekker op vakantie. Donderdag 17 augustus was daar zomaar ineens de 9.0 update van de immens populaire spokenjaagsimulator. Hier zat ik al een tijdje op te wachten, zoals jullie misschien wel wisten. Dit is namelijk niet zomaar een update, deze update gooit het hele ingame-upgradessysteem op de schop en reset elke karakter naar 0. Upgraden doe je wel nog steeds door het spel te spelen, maar nu in prestiges. Dat systeem ken je misschien uit andere spellen en komt in het kort hierop neer: elke 100 levels kun je jouw ventje ‘resetten’, maar hierbij speel je wel elke keer een bonus vrij in de vorm van een extra plek voor uitrusting en eeuwige roem getoond op je ID-kaart.

Naast het nieuwe upgrade-systeem voor de spelers hebben de verschillende gereedschappen ook een nieuwe look (en feel) gehad. Naast dat het er nieuw uitziet, hebben de apparaten ook een levelsysteem. Je begint altijd met tier 1-uitrusting, wat uiteraard de minst gunstigste variant is. De zaklamp is oud, aftands en geeft weinig licht. De EMF-meter heeft maar een klein bereik en de videocamera is er een van vóór 1999 met een heel klein scherm. Dit is -voor veel geld en de nodige playerlevels- te upgraden naar tier 3. En dan heb je dus ook uiteraard een veel betere en krachtigere variant.

Ascension-update
…rennen!

Deze dingen hebben een logischere naam gekregen van ontwikkelaar Kinetic Games:

  • Fingerprints (evidence) -> Ultraviolet
  • Footsteps (photos and descriptions) -> Footprints
  • Candles and Lantern -> Firelight
  • Matchbox and Lighters -> Igniter
  • Smudge Sticks and Censer -> Incense
  • Camcorders and Movie Camera -> Video Camera
  • Glowsticks and UV torches -> UV Light
  • Sanity Drink, Pills and Shot -> Sanity Medication
  • Head Mounted Camera, Flashlight and Goggles -> Head Gear
  • Weak or Strong flashlights -> Flashlight

En daarnaast -alsof het nog niet genoeg was- een hele lijst aan fixes, changes en kleine aanpassingen. Voor het gemak verwijs ik je graag naar hun Steampagina, maar nog liever vertel ik je dat je het veel beter zelf kunt gaan spelen. Phasmophobia is nu te koop op Steam voor 11,59. Vooralsnog is het alleen nog verkrijgbaar op PC, maar een consoleversie zit in de pijplijn. Een aankondiging is al gedaan, in augustus komen ze met een releasedatum voor een Xbox- en PlayStationvariant.

Heb jij de Ascension-update al gespeeld? Ik hoor het graag van je hieronder. Uitnodigingen om een potje te spelen ook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie