Kinetic Games verwijdert progressie Phasmophobia-spelers

Phasmophobia, het spel wat mij al sinds eind 2020 slapeloze nachten bezorgt, gaat daar nog een schepje bovenop doen. Ontwikkelaar Kinetic Games is namelijk van plan om in de volgende update alle progressie die de spelers tot nu toe hebben gemaakt, te verwijderen.

plaatje spook phasmophobia
Laat je ook vingerafdrukken achter?

Een tijdje geleden vertelde ik al dat Kinetic Games, het drie koppen tellende ontwikkelteam achter de early access-hit Phasmophobia, grootse plannen heeft met het spel. Eind 2021 kwamen ze op de proppen met een roadmap, een openbaar Trello-bord waarin je kon zien wat hun plannen waren, waar ze op dat moment mee bezig waren en wat er al af was. Hierin stond ook dat ze het levelsysteem op de schop wilden gooien. En dat gaat nu met de volgende update gebeuren.

Toch een beetje zenuwachtig

De laatste, huidige update 8.1 Tempest is de laatste update waarin alles nog is zoals het was. Volgens de aankondiging gaat Kinetic Games de 9.0 update met de naam Progression heel snel na deze update live zetten. Ze beseffen dat heel veel spelers toch met (veel) vragen zitten omtrent hun verwijderactie, dus ze willen graag nog wat duidelijkheid verschaffen.

  • Het verwijderen van de spelers-progressie is nodig om het nieuwe level systeem te implementeren. Dit nieuwe systeem werkt met prestiges (De Call of Duty-speler weet wat dit is, maar voor de rest: Prestige-levels haal je door naar level 100 te komen in het spel, om daarna jouw voortgang te resetten. Dus elke Prestige staat voor 100 levels).
  • Omdat je nieuwe uitrusting en upgrades daarvan vrijspeelt in een specifieke volgorde, is het nodig dat iedereen vanaf het begin start.
  • De manier waarop je geld en XP verdient, gaat ook op de schop. Nu krijg je een level hoger bij elke 100 XP, vanaf de update vergt elk level steeds meer XP om te halen. Als je dan level 100 bent, ontgrendel je Prestige, reset je jouw spelersstatistieken en verdien je een badge die vervolgens te zien is op jouw spelerskaart ingame.
  • Jouw level die je nu hebt gaan ze opslaan en daar krijg je in de toekomst een unieke badge voor, zodat jij aan iedereen kan laten zien hoever je kwam voor de grote Verwijdering. Het loont dus nog om nu nog even flink door te spelen.
plaatje spook 2 phasmophobia
Rennen!

Genoeg te doen

In de huidige 8.1-update zit trouwens ook nog genoeg nieuws: Kinetic was overdonderd door alle spelers die met de custom settings aan de gang gingen, maar willen wel benadrukken dat die niet bedoeld zijn voor de totale Phasmo-ervaring. Daarom zijn de custom beloningen bijgeschaafd en loont het weer meer om de standaard moeilijkheidsgraden aan het werk te gaan.

Hiernaast hebben ze een wekelijkse Challenge Mode geïntroduceerd. Elke week krijgen de spelers een nieuwe, ontzettend moeilijke opdracht die persoonlijk door de ontwikkelaars in elkaar is gezet. Die uitdagingen zijn in elke willekeurige map te spelen, maar doe je ‘m drie keer in dezelfde map, dan krijg je een grote som met geld om uit te geven aan spokenjaag-spullen. Uiteraard in hun vers geüpdate, ingame winkel. Om de uitdaging wat relaxter te maken: de complete uitrusting wordt je gratis aangeboden en je verliest dus geen spullen van jezelf als je doodgaat.

50 Pro Tips After 1,600 Hours of Phasmophobia
Kijk het filmpje voor 50 pro-tips van Psycho

De 8.1 update Tempest is nu te downloaden. Wanneer versie 9.0 Progression online komt, is nog niet zeker. Kijk voor de volledige update-lijst op de Steam-pagina van Phasmophobia. Daar kan je, als die nog niet in jouw bibliotheek is, het spel kopen voor € 11,59. Kijk jij uit naar de nieuwe update waarin jouw voortgang ineens foetsie is en je helemaal opnieuw moet beginnen? Ik hoor het graag van je.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie