Donkere Toren van Babel, Universal snapt het niet en stopt

Het is een ambitieus project van Ron Howard om de magnus opus van Stephen King, de 7-delige boekenreeks The Dark Tower, te verfilmen in een trilogie plus twee televisieseizoenen. Akiva Goldsman, Ron Howard en Brian Grazer kondigden vorig jaar de samenwerking aan met Universal Pictures en NBC Universal. Aan die samenwerking is nu een eind gekomen.

The Dark Tower is een avontuur dat de genres fantasy, spagetti western, sciencefiction en horror overlapt, het beschrijft Roland Deschain als de laatste scherpschutter op een zoektocht naar een object/gebouw dat de ‘Donkere Toren’ wordt genoemd en toegang zou bieden tot alle universa.

The Dark TowerIn mei werd al duidelijk dat Universal problemen zag met het budget, Ron Howard liet destijds weten dat het project voortgang boekt en dat er inderdaad nog hevig met de studio overlegd werd. Universal lijkt het project niet te begrijpen en liet deze week na het lezen van het script voor de eerste film en het eerste tv-seizoen aan Ron Howard weten zich alleen te willen binden aan één film. Met de kans dat de toren nooit wordt afgebouwt kon Ron Howard niet akkoord gaan en de beide partijen zijn volgens Deadline uit elkaar gegaan. Het is overigens niet het eerste project dat Universal afblaast sinds de overname door ComCast.

De vraag is natuurlijk, wat nu? Gelukkig hebben Akiva Goldsman, Ron Howard en Brian Grazer zelf de rechten van The Dark Tower en kunnen gaan shoppen bij andere studio’s, zo ging in mei al het verhaal rond dat Warner Bros interesse had. Volgens de geruchten zoekt het trio $200 miljoen voor de eerste film en het eerste seizoen.

Interessant artikel?

4 gedachten over “Donkere Toren van Babel, Universal snapt het niet en stopt”

 1. Ik heb net gisteren ‘De Scherpschutter’ weer eens uitgelezen, was van plan om de hele Donkere Toren reeks weer te gaan lezen voor de verfilming. Ik hoop wel dat het nog doorgaat.

  Beantwoorden
 2. Om zelf maar meteen te reageren, een reactie op het artikel van Deadline schrijft:
  This needs to be an HBO series and not a film/tv series.

  AMC, HBO en Showtime brengen de laatste tijd series uit van behoorlijke kwaliteit, in die zin zie ik ook wel wat in die reactie. Aan de andere kant, films als LOTR en Harry Potter hebben ook een prachtige reeks afgeleverd.

  Het concept van film, serie, film, serie, film vind ik een bijzonder experiment, en als de kwaliteit van de series even hoog is als huidige topseries en de films zijn van het nieuws van LOTR en HP… wauw!

  Maar is dat haalbaar? Universal denkt waarschijnlijk van niet…

  Beantwoorden

Plaats een reactie