Donkere Toren van Babel, Universal snapt het niet en stopt

Het is een ambitieus project van Ron Howard om de magnus opus van Stephen King, de 7-delige boekenreeks The Dark Tower, te verfilmen in een trilogie plus twee televisieseizoenen. Akiva Goldsman, Ron Howard en Brian Grazer kondigden vorig jaar de samenwerking aan met Universal Pictures en NBC Universal. Aan die samenwerking is nu een eind gekomen.

The Dark Tower is een avontuur dat de genres fantasy, spagetti western, sciencefiction en horror overlapt, het beschrijft Roland Deschain als de laatste scherpschutter op een zoektocht naar een object/gebouw dat de ‘Donkere Toren’ wordt genoemd en toegang zou bieden tot alle universa.

The Dark TowerIn mei werd al duidelijk dat Universal problemen zag met het budget, Ron Howard liet destijds weten dat het project voortgang boekt en dat er inderdaad nog hevig met de studio overlegd werd. Universal lijkt het project niet te begrijpen en liet deze week na het lezen van het script voor de eerste film en het eerste tv-seizoen aan Ron Howard weten zich alleen te willen binden aan één film. Met de kans dat de toren nooit wordt afgebouwt kon Ron Howard niet akkoord gaan en de beide partijen zijn volgens Deadline uit elkaar gegaan. Het is overigens niet het eerste project dat Universal afblaast sinds de overname door ComCast.

De vraag is natuurlijk, wat nu? Gelukkig hebben Akiva Goldsman, Ron Howard en Brian Grazer zelf de rechten van The Dark Tower en kunnen gaan shoppen bij andere studio’s, zo ging in mei al het verhaal rond dat Warner Bros interesse had. Volgens de geruchten zoekt het trio $200 miljoen voor de eerste film en het eerste seizoen.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Max
Max
12 jaren geleden

Hrrmn, jammer, klinkt erg interessant… Aan de andere kant, ik hou over het algemeen niet van Stephen King…

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Ik heb net gisteren ‘De Scherpschutter’ weer eens uitgelezen, was van plan om de hele Donkere Toren reeks weer te gaan lezen voor de verfilming. Ik hoop wel dat het nog doorgaat.

Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Zonde, hopelijk vinden ze een andere partij. Het moet trouwens wel erg veel geld kosten.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x