Trailer: David Tennant speelt seriemoordenaar in Des

David Tennant heeft zich in zijn carrière al erg vaak gewaagd aan horror, fantasy of sciencefiction. In 2018 speelde hij een psychopaat in Bad Samaritan en hij vertolkte de rol van een ‘vampire killer’ in Fright Night (2011). Het meest bekend is hij waarschijnlijk van het spelen van de “tiende” Doctor Who in Doctor Who (2005-2020), van Kilgrave in Jessica Jones (2015-2019) en van detective Alec Hardy in Broadchurch (2013-2017), waarin hij achter de identiteit van een moordenaar probeert te komen.

In Des, een nieuwe serie van ITV, neemt Tennant zelf de rol van moordenaar op zich. Hij vertolkt de rol van Dennis Nilsen, een Schotse seriemoordenaar die in 2018 in de gevangenis overleed. Nilsen heeft ten minste twaalf jonge mannen en jongens vermoord tussen 1978 en 1983. Hij stond bekend als de Muswell Hill Murderer, omdat zijn huiveringwekkende daden zich afspeelden in het Muswell Hill disctrict in Londen. Kijk hieronder de trailer.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De serie zal zich vooral focussen op de periode rond de arrestatie van Nilsen in 1983. Luke Neal schreef het script en Lewis Arnold (Broadchurch) heeft de regie op zich genomen van deze driedelige serie. Naast David Tennant spelen Daniel Mays (Line of Duty en Victor Frankenstein) en Jason Watkins (The Man Who Killed Don Quixote) in Des.

Des komt in september op ITV. Wanneer de serie op Nederlandse platvormen te zien zal zijn, is nog onbekend.

Kijk jij uit naar Des? Gaat David Tennant weer overtuigen als een psychopaat? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie