Recensie: Days of Darkness (Jake Kennedy, 2007)

Steve en Mimi genieten van een heerlijke rustige kampeervakantie als de aarde getroffen wordt door een meteoor. En van het éne op het andere moment zijn de straten gevuld met zombies die het tweetal als hun volgende maaltijd zien. Gelukkig worden ze op het laatste moment gered en vinden ze onderdak bij een klein groepje overlevenden.

Days of DarknessEen overvloed aan zombies, een klein groepje ruziënde overlevenden die zich verschansen in een bunker? Waar hebben we dat eerder gezien? Juist, in zo’n 50 andere zombiefilms. Dat moest Jake Kenedy ook gedacht hebben toen hij deze film schreef want opeens veranderd de film van standaard zombiefilm naar… eh, standaard zombiefilm met een paar ideeën gejat uit wat science fiction films. Zo wordt op de cover John Carpenters The Thing en Invaders From Mars genoemd en laten we Alien daar ook maar aan toevoegen. Al moge duidelijk zijn dat deze film nog niet in de schaduw mag staan van deze films.

De personages zijn zo nietszeggend en cliché als het maar kan, het acteerwerk is behoorlijk matig en de dialogen soms tenenkrommend. De special effects zijn voor een low budget als deze best aardig te noemen eigenlijk maar daarentegen is alles erg lelijk gefilmd, geen shot die eruit springt en alles lijkt belicht met de aanwezige TL-verlichting.

Days of Darkness probeert eens wat anders te doen in het zombiegenre, dit is deels gelukt. Alleen levert het geen goede film op. Days of Darkness is nu te koop.

Sterren: 1.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Days of Darkness (Jake Kennedy, 2007)”

Plaats een reactie