Dead By Daylight is jarig en trakteert ons op toekomstplannen

Dead By Daylight is 7 geworden. Om dit te vieren hielden de ontwikkelaars Behaviour Interactive een livestream waarin ze hun toekomstplannen uit de doeken deden.

De behoorlijk succesvolle asymmetrische horrorgame Dead By Daylight bestaat 7 jaar. Dat is behoorlijk lang voor een spel met deze opzet. Genoeg projecten die wel wilden, maar de hype helaas niet overleefden. Het 4 vs 1 concept is ondertussen behoorlijk uitgemolken, maar er is maar één game die als een huis overeind bleef staan.

De beste mensen van Behaviour Interactive weten dit maar al te goed. Er zijn dus ook grootse plannen voor de toekomst. Denk aan dikke Dead By Daylight-updates, maar ook aan compleet nieuwe games die zich afspelen in dit universum. Een van de projecten wordt ontwikkeld door Midwinter Entertainment, een studio die sinds kort deel uitmaakt van Behaviour Interactive. Het wordt wederom een team-PvE spel. Vier spelers die moeten zien te overleven in de locaties van de Entity’s Realm.

Het tweede project heeft een leuke achtergrond. Dit wordt ontwikkeld door Supermassive Games, die we uiteraard allemaal kennen van Until Dawn, The Dark Pictures Anthology en The Quarry. Het zit dus in de lijn der verwachtingen dat dit een interactieve horrorgame gaat worden. Over beide projecten is nog niet veel bekend. We verwachten meer te horen ergens in 2023.

Hiernaast werken ze ook nog aan een real-life film over Dead By Daylight samen met Atomic Monster en Blumhouse én komt er een gelijknamige strip op de markt. Ze hebben het er maar druk mee.

Dead by Daylight | Year 7 Anniversary Broadcast

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie