Dead Island Riptide: Gameplay, nieuw karakter en special edition

De zombie-uitbraak in de zombieslasher/action-RPG Dead Island was al een ramp voor de eilandengroep Banoï (ten noorden van Australië), in Riptide wordt het ook nog getroffen door één van de heftigste moessons ooit en kampt het gebied na de stormen met enorme wateroverlast.

deadisland-riptide-all-all-artwork-concept-john-morganDead Island Riptide zal de zombieterreur opnieuw tot leven wekken met verfrissende nieuwe elementen. Ontwikkelaar Deep Silver heeft de eerst ingame beelden op youtube gezet, waarin een aantal nieuwe mogelijkheden worden vertoond. De 10 minuten durende video is gemaakt vanuit een vroege alpha-versie van het spel.

John Morgan is het vijfde speelbare karakter in Dead Island Riptide en sluit zich aan bij het team uit de originele game. Hij heeft jarenlang getraind en is een meester geworden in handgevechten. Zijn carrière bij de US Navy is niet gegaan zoals hij voor ogen had, dus wordt hij kok op een militair schip. Niet wetende dat hij spoedig zijn vaardigheden in praktijk moet brengen, wanneer het schip het eiland Palanai nadert…

De stad Henderson is een van de nieuwe locaties in Dead Island Riptide. Henderson is gelegen op het eiland Palanai in de ooit prachtige Banoi archipel. Ultrarijke jachteigenaren en eco-toeristen verblijven in Palanai om de nabijgelegen ongerepte jungle van het eiland te bezoeken. Het centrum van Palanai bestaat uit de luxe stad Henderson, die is uitgegroeid tot een mediterrane havenstad.

Dead Island Riptide Zombie Bait Edition

Eerder deze maand kondigde Deep Silver/Koch Media een special edition aan van Riptide, de ‘Dead Island Zombie Bait Edition’, exclusief voor de XBox 360. Het bevat een 31cm hoog handgeschilderd gruwelijk mismaakt torso van een vrouw, een speciale steelbook editie van Dead Island Riptide met artwork kaarten en een exclusief pakket aan wapenmodificaties.

De Zombie Bait Edition op dit moment nog te koop, uit betrouwbare bron heeft De Nachtvlinders vernomen dat alléén Bol.com, Game Mania en Smart Toys deze speciale versie in Nederland en België gaan aanbieden, houd deze partijen dus goed in de gaten als je er één wil bemachtigen.

Dead Island Riptide komt 26 april uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. (reserveer nu)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie