Wij beleefden Dead Island Riptide in het echt

Een evenement waar de Dead Island Riptide, het vervolg op Dead Island, gelanceerd wordt, daar verwacht je weinig vrouwen. Niets is minder waar. De aanwezige vrouwen zijn alleen nog doods. Zombies inderdaad.

De eerste keer schrik ik me helemaal het leplazerus als er een zombie achter me staat te staan en in mijn nek hijgt. Daarna verbaas ik me eerder over de goede en minder goede make-up skills dan over het aanwezig zijn van zombies. Een game over zombies mét zombies, dat is nog eens leuk.

Tijdens een korte presentatie over de game wordt geshowt wat de nieuwe elementen in de game zijn, zoals de titel al zegt, water, water en nog eens water. De kleuren zijn veel feller dan in het eerste deel, maar eigenlijk is het idee van de game nog steeds hetzelfde. Er zitten weer goede schrikmomenten in. We krijgen daar ter plekke de mogelijkheid om het spel alvast uit te proberen. Hier schrik me ook weer een hoedje als er een dood persoon liggend in het water toch opeens een zombie blijkt te zijn. Dus met de horror in de game Dead Island Riptide zit het wel goed.

Daarnaast mogen wij op het evenement wat toffe dingen doen, tokkelen, quad rijden, wat die met de game te maken hebben, naja in de game moet je ook survivalen op een eiland, en met het weer zat het wel goed, dus survivalen is misschien niet het juiste woord, maar tof is het zeker.

Zodra het een beetje donker begint te worden, voelt het onheilspellend, ik zie wat rondrennende jongens die lijken op de karakters uit de film en iedereen rent richting het stukje waar wij staan. Niet veel later komen alle zombies die er zijn ook aan gehobbeld. Een zombie invasie, hoe tof. Helaas winnen onze karakters uit de game deze invasie niet en eindigt het evenement met een ‘game over’ inclusief vuurwerk.

Met een goodiebag mag ik weer naar huis. Deze game ziet er heel tof uit en belooft heel veel goeds. Helaas was de goodiebag voor mij zonder game, want die gaat een van mijn collega’s recenseren. Dus die lezen jullie binnenkort hier bij De Nachtvlinders!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie