Dead Nation: goede zombieshooter voor een zacht prijsje!

Bam, vol overgave storten wij ons in de coopmodus van Dead Nation, om heerlijk een avond zombies af te knallen. Misschien iets té enthousiast, want we overleven het niet… Tijd om er rustig voor te gaan zitten en te beginnen met de single player campaign.

In Dead Nation neem je het op tegen honderden zombies in een gruwelijke shooter boordevol actie. Het is de nieuwe game Housemarque, het team achter de PSN titel Super Stardust HD. Dead Nation heeft zoveel een single player als een coöpmodus, waarin je met je landgenoten ook nog eens strijdt in de wereldwijde ranglijst.

Dead Nation - zombies

In de PSN-game Dead Nation bestaat de wereld zoals wij die kennen niet meer. Een verwoestende virusepidemie heeft vrijwel iedereen op aarde geïnfecteerd en nu zwalken zombies de hele planeet over in een zoektocht naar de laatste restjes menselijk vlees. Je kruipt in de huid van één van de overlevenden die op een over andere manier immuun zijn voor het virus; Jack McReady of Scarlett Blake. Je doel is om ook voor de anderen een remedie tegen het virus te vinden en de stad te verlaten. Het zijn overigens niet alleen zombies die je deze tocht lastig maken, er lopen ook allerlei andere menselijke mutanten rond.

Dead Nation - boem!Dead Nation is gruwelijk spannend, voorzichtig speur je alles af en hoop je niet verrast te worden door de hordes zombies. Waar we bij de coöpmodus in de fout gingen is het tempo, het is namelijk hartstikke gevaarlijk op straat, achter elke auto en in ieder donker steegje kunnen zombies zitten.

Hoewel je een zaklamp bij je hebt, zie je natuurlijk niet wat er achter je aan komt rennen of als het erg mistig is zie al helemaal weinig, maar ik merkte dat ik steeds meer op mijn gehoor ging spelen en inmiddels herken ik het soort zombie zelfs aan het geluid.

Maar het begint met een goede voorbereiding, bestudeer de besturing goed, want je zult alle knoppen op je controller nodig hebben. Gelukkig krijg je bij het laadscherm de volledige bediening nogmaals te zien en is deze snel onder de knie te krijgen. Tijdens je missies komt je langs checkpoints waar je nieuwe wapens kunt kopen, waaronder jachtgeweren, machinegeweren en raketwerpers of je huidige upgraden. Daarnaast kun je ook granaten, mijnen en Molotov-cocktails aanschaffen. Geld hiervoor verdien je door het afknallen van de kwijlende idioten of door het doorzoeken van auto’s en kratten die her en der verstopt liggen. Zoeken naar kratjes is sowieso een goed idee, hierin bevinden zich, naast geld en ammo, ook af en toe ook armor-upgrades, welke je niet kunt kopen.

Dead Nation is eigenlijk té goedkoop, voor 13 euro heb je dit pareltje al in je bezit. Het geluid is realistisch en goed, de gameplay is geweldig en zeker ook eng, de graphics zijn redelijk en gedetailleerd. De besturing is goed te doen, maar ik vergeet eigenlijk altijd dat ik meerdere wapens heb en mijnen en granaten. Dead Nation is een geweldige zombieshooter voor een heel zacht prijsje! ****

Tot slot nog een vermakelijke ‘behind the scenes’

Dead Nation is voor de Playstation 3 te koop in de Playstation Network Store

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Dead Nation: goede zombieshooter voor een zacht prijsje!”

 1. “What’s this?”
  “Dunno. It’s from Sony.”

  Haha, supergaaf filmpje 😀 €13 is ècht goedkoop en al helemaal als het ook nog eens een goede game is, waar het wel op lijkt. Jammer dat ik geen PS3 heb.

  Beantwoorden
 2. Geweldig filmpje! Zouden ze inspiratie gehaald hebben uit Shaun of the Dead? (-;
  Het spel ziet er ook leuk uit, helemaal voor die prijs, maar ook geen PS3 hier.

  Beantwoorden

Plaats een reactie