Zombrex Dead Rising Sun: filmtrailer

Dead Rising de film

Terwijl heel de wereld zit te wachten op de videogame Dead Rising 2, blijkt op een persconferentie dat Capcom ons iets anders wil laten zien, Capcom werkt namelijk aan een heuse Dead Rising film: Death Disease Contamination Dead Rising. Update: Het blijkt dat de film in Europa en VS de naam Zombrex Dead Rising Sun krijgt.

Het verhaal speelt zich in een gebied in Japan af dat in quarantaine staat wegens een ziekte die iedereen in zombies veranderd. Het verhaal volgt twee broers die de stad willen ontvluchten. En de film bevat enige creativiteit met rolstoelen.

rolstoelen zombieslachtmachines Dead Rising

Het verhaal is niet erg bijzonder, immers het spel Dead Rising leek zeer sterk gebaseerd te zijn op Romero’s Dawn of the Dead, dat zich ook in een warenhuis afspeelt. Wordt dit dan een film gebaseerd op een spel, gebaseerd op een film? Misschien, maar dan wel Japans en in de stijl van Tokyo Gore Police en Machine Girl, waarbij rolstoelen worden omgebouwd tot zombieslachtmachines.

De gehele film wordt door Capcom zelf gemaakt, geregisseerd door Keji Inafune, de producent van o.a. Legend of Zelda en Dead Rising. En zal uiteindelijk op internet worden uitgebracht, X-Box live abonnees kunnen de film al eerder bekijken. Waarschijnlijk staat er meer informatie op de officiële website. Overigens werd op de persconferentie weer geen definitieve datum bekent gemaakt voor het spel Dead Rising 2.

Zombrex Dead Rising Sun (English Trailer)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie